Rusia: Toate noile terminale subvenționate de încărcare rapidă se vor dota obligatoriu cu un conector GB/T

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ministerul Industriei și Comerțului al Federaţiei Ruse a modificat cerințele pentru dotarea noilor terminale de încărcare rapidă a vehiculelor electrice, a celor care sunt subvenționate de stat. Obligatoriu este prezenţa conectorului chinez GB/T, în timp ce restul precum CCS şi CHAdeMO sunt opţionale.

Decizia s-a luat din cauza încetării exporturilor din UE, astfel încât se deschide calea pentru localizarea producției mașinilor chinezești și a importurilor acestora din Asia, scrie Kommersant.

FOTO: 3qcharger.com

Fiecare nou terminal subvenționat de stat trebuie să aibă trei conectori, dintre care cel puţin unul să fie de standard chinezesc GB/T.

În 2021, în Federația Rusă au funcționat 545 de staţii de alimentare. Programul de subvenționare în valoare de 8.1 miliarde de ruble este valabil pentru perioada 2022-2024. Cu acești bani, este planificată instalarea a aproximativ 3.000 de încărcătoare rapide. Subvenția maximală este de 60% din costul stației, dar nu mai mult de 1.86 milioane de ruble. Ajutorul de stat pentru conectarea tehnică a staţiei la rețeaua electrică constituie 30%, dar până la 900.000 de ruble.

În prezent există foarte puţine maşini cu port GB/T în Rusia, majoritatea având însă CCS și CHAdeMO. Totuşi, autorităţile cred că CHAdeMO își pierde din popularitate, iar cel european va pierde teren din cauza refuzului UE de a exporta maşini.

China este în prezent lider mondial în producţia şi vânzările de modele electrice. Prin urmare, în câțiva ani până la 70% dintre vehiculele electrice din Federația Rusă vor avea un port de încărcare chinez, iar vehiculele electrice noi de fabricație rusă ar putea avea din fabrică un port GB/T.

Cmentariile sunt închise