Ruşii şi-au făcut rost de un producător de baterii pentru maşini electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Corporația de stat Rosatom din Federaţia Rusă, prin structura sa Renera, a devenit unicul proprietar al companiei coreene Enertech. Conform presei regionale, compania a fost cumpărată de dragul accesului la tehnologii pentru producția de baterii pentru mașini electrice, dat fiind faptul că Rosatom construiește o fabrică de baterii în Kaliningrad, exclava rusă din Marea Baltică.

Acordul de achiziție a companiei coreene a fost lansat în 2021, când Renera a cumpărat aproximativ 49% din acțiunile Enertech. În același an, a fost fondată întreprinderea mixtă Renera-Enertech, care a depus deja mai multe brevete în Rusia în 2023, inclusiv unul pentru o baterie pentru o mașină electrică. Acum structurile rusești dețin mai mult de 98% din Enertech.

Compania originală coreeană are acasă atât o fabrică de 150 MW, cât și un centru de dezvoltare, iar printre clienţii săi se numără firme precum BMW, Samsung și LG. În plus, tehnologiile sale sunt prezente şi în unitatea de propulsie hibridă a maşinilor AURUS.

În 2021 Enertech a anunțat începerea producției de baterii folosind tehnologia NMC811 (nichel 80%, cobalt 10%, mangan 10%). O astfel de chimie ar trebui să reducă costul celulei utilizând mai puțin cobalt. Compania a petrecut cel puțin cinci ani dezvoltând tehnologia, având în vedere că avea deja careva progrese. Cumpărarea unei “tehnologii mature” pare a fi decizia corectă, spun experții, deoarece ar fi durat câțiva ani până când ruşii şi-ar fi conceput ceva propriu.

Construcția unei fabrici de producție de baterii a fost lansată la Kaliningrad în octombrie 2022. Conform planurilor, activitatea sa va demara din 2025, iar capacitatea va fi suficientă pentru a furniza baterii pentru minimum 50.000 de electromobile pe an.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/