S-a aflat preţul de start al Mercedes-ului cu 1000 de CP şi un “minus” pe care îl va avea

Hipercarul hibrid Mercedes-AMG Project One va fi produs într-un număr limitat la 275 de exemplare. Totodată, mai aflăm că preţul minim al unei astfel de maşini va fi de 2.275.000 de euro.

Informaţia a fost oferită de şeful Mercedes-AMG Tobias Moers pentru Top Gear.

“Acest automobil va avea o mulţime de tehnologii folosite în Formula 1. La bază va sta un propulsor de 1.6 litri care este capabil să atingă 11.000 de rotaţii pe minut. La pornirea la rece vor fi 1.280 de rpm.

Roţile din faţă vor fi puse în mişcare de motoare electrice. În general, toate componentele electrice sunt de asemenea din lumea Formula 1, inclusiv turbinele, demarorul şi bateriile care sunt şi cele mai scumpe de pe planetă”.

Vezi şi: (foto) Graficienii italieni şi-au imaginat cum ar putea arăta Mercedes-AMG Project One

Există un însă. Potrivit Motoring, care de asemenea l-a citat pe Moers, unitatea de propulsie nu va fi capabilă să funcţioneze mai mult de 50.000 de kilometri!

Respectiv, după această “barieră” de pe odometru, motorul va trebui înlocuit sau reasamblat.

Potrivit unor informaţii neoficiale, puterea total generată se va ridica la 1.000 de cai.

FOTO: automobilemag.com

Roţile posterioare, cel mai probabil, vor fi puse în mişcare de un motor V6 pe benzină. Maşina va mai avea o tracţiune integrală cu un sistem avansat de distribuţie a cuplului.

Premiera lui Mercedes-AMG Project One este programată în septembrie 2017, la Salonul Auto de la Frankfurt. De asemenea, anterior s-a anunţat că aproape toate exemplarele planificate pentru a fi construite s-au vândut deja.

Vezi şi: Aproape tot tirajul preconizat pentru hipercarul Mercedes-AMG a fost vândut

Cmentariile sunt închise