S-au calculat beneficiile deţinerii unor mașini Tesla într-un parc prestator de servicii de transport

Producătorii auto se îndreaptă din ce în ce mai mult spre producția de mașini electrice. Cu toate acestea, există încă un număr foarte mare de mașini cu motoare cu combustie în toată lumea.

O mică companie americană de car sharing numită Tesloop a demonstrat că utilizarea unui vehicul electric nu este doar mai puțin dăunătoare pentru mediu, dar, de asemenea, duce la costuri semnificativ mai puţine pe termen lung.

Flota Tesloop este format deocamdată din șapte exemplare Model X, Model 3 și Model S. Fiecare dintre ele parcurge în jur de 27.350 de km lunar, ceea ce este de opt ori mai mult decât kilometrajul mediu înregistrat cu autovehicule comerciale în toată ţara.

Pe parcursul întregii operațiuni de exploatare a acestora, maşinile au parcurs un număr impresionant de peste 4 milioane de kilometri, ceea ce a devenit un fel de record pentru țară. În același timp, kilometrajul mai multor mașini se apropie deja de 800.000 de kilometri.

Tesloop a decis să afle cât de profitabilă i-a fost decizia de a alege să utilizeze maşini electrice pentru servicii de transport. Aşadar, în cinci ani de activitate, doar 152.216 de dolari au fost cheltuiți pentru întreținerea tuturor electromobilelor din parc. Cea mai mare parte a banilor s-au irosit pentru a înlocui piese.

De-a lungul anilor s-au făcut doar șase înlocuiri ale bateriei pe garanţie. Se mai menţionează că pe un Model X, autonomia a scăzut de la 418 kilometri la 320 de kilometri după ce a atins un parcurs de 530.000 de kilometri.

În plus, au mai fost înlocuite două osii cu motoare electrice respectiv (2.557,12 dolari), scaune în valoare de 5.375,90 dolari, mânere de uşi în valoare de 1.500 dolari şi memorii flash de 1.800 dolari.

Până în prezent, costul total de operare al vehiculelor din parcul Tesloop per milă (1.6 km) a fost de aproximativ 0.06 dolari, un indicator care este în conformitate cu media industriei pentru vehiculele cu motoare convenționale. Cu toate acestea, după cum consideră proprietarii companiei, introducerea de Model 3-uri mai ieftine va reduce semnificativ costurile.

Având în vedere rezistenţa şi ușurința de a repara maşini electrice, acest lucru deschide perspective largi pentru exploatarea lor după 800.000 de kilometri, atunci când costurile de întreținere variază de la 0.18 dolari la 0.25 dolari per milă. Pentru comparație, în cazul unui sedan Mercedes-Benz tradiţional, acest indicator este de 0.32-0.35 dolari.

Sursă: QZ

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/sele-mai-ieftine-tipuri-de-masini-in-ce-priveste-costurile-de-intretinere-care-este-situatia-de-peste-ocean/

(video) Experienţă de utilizator. Cum arată o Tesla Model S la 725000 de km şi ce s-a schimbat la ea

(video) Experienţă de utilizator. Cum arată o Tesla Model S la 725000 de km şi ce s-a schimbat la ea

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/