(video) Experienţă de utilizator. Cum arată o Tesla Model S la 725000 de km şi ce s-a schimbat la ea

Un tânăr proprietar de Tesla Model S a realizat un filmuleţ în care arată lumii în ce stare se află electromobilul său după 725.000 de km parcurşi. Printre altele mai dezvăluie că a schimbat bateria de câteva ori şi că pe lună făcea o vreme cam 27.000 de km.

Vezi şi: Interviu cu Chiril Gaburici: Cât îl costă 100 de km parcurşi cu Tesla şi în ce ar recomanda să fie făcute investiţii

Tânărul şi-a cumpărat maşina electrică în luna iulie a anului 2015 şi până în octombrie 2018 a făcut o serie de deplasări intense, odometrul înregistrând câte aproximativ 27.000 de km lunar. În tot acest timp o încărcase de la Supercharger-ele de firmă de 3-4 ori zilnic.

Într-un astfel de ritm, cu prima baterie originală a parcurs 312.212 km până când a fost dusă la reciclare şi înlocuită cu alta. Cu a doua s-a făcut doar 209.214 km pentru că avusese în cele din urmă un defect. Iar cu o a treia folosită până în prezent, care apropo este un upgrade la una de 90 kWh, a făcut până la început de aprilie 2019 alţi 202.777 de km. Se mai menţionează că aceasta din urmă a degradat timp de un an şi jumătate doar în proporţie de 9%.

Motorul electric de pe puntea din faţă a fost înlocuit după vreo 35.000 de km parcurşi (din nou posibil din cauza unui defect), iar după aceasta, cel nou împreună cu cel din spate nu au mai creat probleme până în ziua de astăzi. Vezi AICI mai multe despre cât şi pentru ce a cheltuit.

Vezi şi: Şi-a pus mâinile în cap. Cât l-a costat pe un bărbat ca să schimbe saboţii de frână pe o Tesla Model S

La exterior, vopseaua a rămas cea originală şi doar în partea posterioară există nişte zgârieturi în zona barei de protecţie. La interior, scaunele încă mai au tapiţeria originală care deja dă semne de “oboseală” în zonele des contactate intens. Mecanismele reglabile electric ale scaunului şoferului au început între timp să facă nişte sunete minore, chiar dacă au fost înlocuite. Scaunul pasagerului din dreapta este într-o stare bună. Cotierele reglabile încă sunt ok de folosit, în timp ce uşa sertarului din bord are un defect şi se deschide “agresiv”.

Automobilul electric în cauză mai are o opţiune care era disponibilă o perioadă limitată de timp în 2015: două scaune individuale spate în locul unei banchete, unele care s-au păstrat foarte bine. Alte detalii le poţi afla din imaginile video.

În concluzie, banii pe care i-a cheltuit: pentru întreţinerea tehnică periodică – aproximativ 13.000 de dolari, pentru alte reparaţii extra garanţie – circa 15.000 de dolari, iar pentru “combustibil” în jur de 47.000 de dolari.

Vezi şi: Experienţa unui taximetrist care lucrează cu o Tesla Model S. Află ce s-a defectat în cei 400000 de km parcurşi

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/