Se iau de noi, dar nu respectă înşişi regulile! Câte amenzi iau deputații prin intermediul camerelor de supraveghere

0

Un raport de audit (citeşte-l aici integral) al Curții de Conturi relevă că anual se înregistrează zeci de încălcări ale circulaţiei rutiere comise de către deputaţi, dar care nu se finalizează cu întocmirea proceselor-verbale și aplicarea sancțiunilor de rigoare, scrie mold-street.com

FOTO: unimedia.info

Potrivit Curţii de Conturi, în anul 2017, în sistemul informaţional automatizat „Registrul de Evidență a Contravențiilor” (SIA REC) au fost înregistrate 89 de rapoarte ale agenților constatatori, întocmite în privința deputaților din legislatura 2014 – 2018, care nu s-au finalizat cu întocmirea proceselor-verbale și aplicarea sancțiunilor de rigoare.

Acelaşi raport relevă că în 2018, numărul contravenţiilor comise de deputaţi s-a redus şi nu au fost întocmite procese-verbale de contravenție în baza a 57 de rapoarte ale agenților constatatori emise pentru încălcarea regulilor circulației rutiere de către deputați.

În afară de deputaţii din Parlament şi la alte instituţii de stat se atestă o situaţie asemănătoare. Astfel, în sistemele informaționale gestionate de Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost identificate mai multe rapoarte ale agenților constatatori, care au fost emise pentru încălcarea regulilor circulației rutiere cu autovehicule aparținând instituțiilor publice, dar care nu s-au finalizat cu întocmirea unor procese-verbale, urmare a neidentificării contravenienților?!

De exemplu în anul 2017, în cazul Bazei Auto a Cancelariei de Stat au fost 31 de astfel de rapoarte, Secretariatului Parlamentului – 26 rapoarte, Procuraturii Generale – 14 rapoarte, CNA – 16 rapoarte, MAI – 17 rapoarte, Inspectoratului General al Poliţiei (IGP) – 52 rapoarte, etc.

Potrivit Curţii de Conturi, în primul semestru al anului 2018, situația a rămas aproximativ aceeași. În consecinţă se constată lipsa de efort din partea MAI în vederea identificării contravenienților în procedurile cu implicarea autovehiculelor aflate în gestiunea instituțiilor de stat.

Vezi şi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata