in ,

Se modifică preţurile pentru carburanţi. Află cât va costa benzina şi motorina

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit astăzi un nou plafon pentru tarifele la carburanţi, valabil pentru următoarele două săptămâni, începând cu ziua de mâine.

De menţionat că ANRE stabileşte un preţ plafon peste care petroliştii nu au voie să treacă atunci când stabilesc tarifele pe care le vor afişa la staţii, însă acest lucru nu înseamnă că petroliştii din Moldova nu pot afişa un preţ mai mic pentru produsele lor.

Drept rezultat, la staţiile de alimentare preţurile nu vor corespunde mereu cu cele stabilite de ANRE pentru plafon şi ar putea fi puţin mai mici. 

FOTO: 4tuning.ro

În următoarele două săptămâni preţul unui litru de benzină Premium-95 nu ar trebui să depăşească 18 lei şi 15 de bani, un plafon majorat cu patru bani.

În acelaşi timp, un litru de motorină va fi comercializat cu un preţ care nu va trebui să fie mai mare de 15 lei şi 67 de bani, un plafon mai mare cu 13 bani decât era anterior.

Diferenţa de preţuri între plafonul stabilit astăzi şi acum două săptămâni, o puteţi vedea în cele ce urmează:

Cât priveşte preţul pentru un litru de gaz lichefiat vezi detalii aici: Preţul gazului lichefiat a crescut odată cu noile tarife stabilite de ANRE pentru carburanţi

Iti place articolul?