(video) Hyundai a anunțat dezvoltarea unei chei digitale sofisticate

Hyundai a anunțat dezvoltarea unei chei digitale. Tehnologia permite deblocarea, pornirea și conducerea autovehiculului cu ajutorul telefonului mobil.

Prima maşină care este compatibilă cu aceasta este noua generaţie Hyundai Sonata, care a debutat deja în Coreea şi în aprilie, la Salonul Auto de la New York, îi va urma premiera în SUA.

Noul sistem va înlocui cheia tradițională si va fi accesat prin intermediul unei aplicații, care poate fi utilizată de până la patru persoane autorizate. Terminalele autorizate sunt detectate grație tehnologiei Near Field Communication (NFC), care la rândul său detectează prezența unui telefon autorizat în imediată apropiere a ușii autovehiculului. Antenele NFC folosite pentru deschiderea autovehiculului sunt plasate pe mânerele ușilor din față. Cea pentru pornirea motorului este integrată în spațiul pentru încărcare wireless.

După deblocarea autovehiculului, utilizatorul poate porni motorul prin plasarea smartphone-ului pe placa de încărcare wireless din consola centrală și prin apăsarea butonului de pornire/ oprire a motorului de pe tabloul de bord.

Setările efectuate de către utilizator pentru prima dată sunt memorate, iar ulterior când este recunoscută cheia, aceste opțiuni sunt ajustate automat – inclusiv poziția oglinzilor, a scaunelor și a volanului, precum și comenzile pentru sistemele audio, video, de navigație (AVN) și head-up-display (HUD).

Cheia digitală Hyundai poate fi folosită și pentru a controla de la distanță sistemele autovehiculelor, prin intermediul telefonului. Utilizând tehnologia Bluetooth cu un consum redus de energie (BLE), utilizatorii pot bloca/ debloca autovehiculul, acționa alarma și porni motorul. În plus, odată ce vor fi lansate autovehiculele care se parchează autonom, se așteaptă ca și parcarea acestora să poată fi controlată de la distanță.

Nivelul de acces la diferite funcții ale autovehiculului poate fi adaptat fiecărui utilizator, pentru o perioada definită. Proprietarul autovehiculului poate seta în avans durata de utilizare a autovehiculului sau poate limita utilizarea la anumite caracteristici, numai la închirierea autovehiculului. De exemplu, poate fi folosit pentru a permite unui curier deschiderea portbagajului pentru a livra un colet.

Cheia digitală poate fi programată și pentru serviciul de car sharing. Proprietarul și conducătorul auto nu trebuie să interacționeze, având posibilitatea de a transfera cheia digitală prin intermediul aplicației pentru telefonul mobil. Proprietarul îi va transmite clientului datele de acces care sunt valabile pentru perioada stabilită.

Vezi şi: (video) Noul sistem Bosch Perfectly Keyless este „cheia” necesară în prevenirea furtului digital al maşinilor

Pe lângă aceste aspecte, cheia digitală va beneficia constant de îmbunătățiri pentru a permite includerea unor caracteristici speciale –de exemplu, atunci când autovehiculul depășește viteza legală o alarmă va avertiza conducătorul auto.

Pentru cazuri cum ar fi utilizarea unui serviciu de parcare cu valet sau vizitarea unui service, în cazul în care predarea unei chei digitale nu este fezabilă, sunt furnizate, de asemenea, chei inteligente convenționale și chei de tip card.

Tehnologia NFC este o formă de identificare a frecvențelor radio (RFID), care oferă un nivel înalt de securitate. Comunicarea de date wireless NFC are loc numai atunci când dispozitivul și utilizatorul sunt la o distanță de mai mulți centimetri unul față de celălalt.

“Studiem cât mai multe modalități de a valorifica acest tip de tehnologie conectată, pentru a îmbunătăți considerabil experiența conducătorului auto”, a declarat Ho Yoo, lider al Grupului de Dezvoltare Electronică al Hyundai Motor Group.

Vezi şi: (video) Noul Hyundai Sonata Turbo vine cu 180 de CP, iar Sonata Hybrid cu un panou solar în acoperiş

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/