(foto) Pe noua pistă pentru biciclişti nu va circula transport public! Primăria anunţă oficial despre schimbările de pe bd. Dacia

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Primăria Chişinău abia în această seară a decis să anunţe despre schimbările care au loc pe bulevardul Dacia. Serviciile municipale de profil amenajează în prezent o bandă dedicată bicicliștilor acolo. Aceasta se va găsi în tronsonul Hristo Botev – bd. Traian, pe ambele sensuri, în celebrele buzunare.

Proiectul pilot este implementat de Primăria municipiului Chișinău în colaborare cu A.O. Automobil Club din Moldova.

Lucrările au început pe parcursul săptămânii precedente, prin aplicarea liniilor de marcaj, iar în prezent sunt executate lucrări de montare a bolarzilor (un fel de limitatoare de acces cu piloni pentru automobile) pentru securizarea bicicliștilor în perimetrul pistei.

Etapa următoare prevede instalarea indicatoarelor rutiere și aplicarea suplimentară a elementelor de marcaj a carosabilului.

Important de notat că banda este destinată exclusiv pentru vehiculele cu două roţi. Transportul public va circula în comun cu restul maşinilor pe banda stângă alăturată. Parcarea și oprirea pe bandă sau lângă ea va fi interzisă, cu unele excepţii.

Amenajarea benzii face parte din proiectul „Coridor Verde și Sigur” și are drept scop creșterea siguranței utilizatorilor de transport alternativ pe drumurile municipale.

Proiectul este realizat de către Project Line S.R.L., Platforma Urbana, A.O. Automobil Club din Moldova, în colaborare cu Direcția generală transport public și căi de comunicație și cu suportul financiar oferit de PNUD Moldova, GEF Moldova „Orașe verzi durabile pentru Moldova” și Grupul de lucru pentru transport alternativ – Alianța Biciclete Chișinău. 

Astfel spus, proiectul nu este finanțat din bugetul primăriei Chişinău!

Recomandăm de citit o opinie referitor la această apariţie: Țineți-vă, acesta e doar începutul

Vezi şi:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata