România, în lista unor ţări care au propus amânarea cu cinci ani a interzicerii mașinilor cu motoare termice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Înainte de decizia din noaptea trecută, cinci țări UE au venit cu o propunere comună de revizuire a calendarului ce prevede încetarea producţiei şi vânzării de maşini noi cu motoare termice, în vederea unei extinderi.

Potrivit Automotive News, Italia, Portugalia, Slovacia, Bulgaria și România vor să amâne data intrării în vigoare a interdicției cu cinci ani, până în 2040.

FOTO: MApN

Potrivit mai multor politicieni ce reprezintă aceste state, Uniunea Europeană în această chestiune ar trebui să țină cont de diferențele de situație economică a țărilor din comunitate, deoarece respingerea motoarelor cu ardere internă va necesita investiții semnificative în dezvoltarea infrastructurii de electromobilitate. În consecință, perioada de tranziție trebuie să fie „adecvată și adaptată”.

Prin urmare, cele cinci țări au propus să se amâne data interzicerii totale a motoarelor cu ardere internă la mașinile noi până în 2040. Până în 2035, sunt gata să introducă o cerință de reducere cu 90% a emisiilor nocive pentru autoturisme și cu 80% pentru vehiculele comerciale ușoare.

Automotive News mai scrie că Uniunea Europeană pregătește un alt document de reglementare care stabilește pentru țările UE programul și volumele pentru punerea în funcțiune a stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice. Câteva milioane ar trebui să apară până la sfârşitul acestui deceniu.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/