Ţara în care se planifică introducerea unui nou tip de radare – de detectare a sunetului produs de eşapamente

Ministerul Transporturilor din Marea Britanie va instala “camere acustice” în diferite părți ale țării pentru a-i prinde pe cei “care fac cea mai mare gălăgie”.

Prin astfel de complexe, Guvernul local speră să soluţioneze problema locuitorilor din mediul rural care s-au plâns într-un mare număr de zgomotul excesiv provenit de la maşini sportive, de regulă modificate, dar și de la motociclete.

FOTO: abcnews.com

Potrivit colegilor de la BBC, tehnologia noilor radare este încă imperfectă la momentul de faţă, motiv pentru care se va începe instalarea acestora nu mai devreme de şapte luni de zile. Apariţia lor este cerută insistent de către reprezentanții comunităților rurale, care sunt deja iritaţi până la culme de automobiliștii care îşi modifică eşapamentele ca să producă un sunet de mare intensitate chiar şi la viteze mici de deplasare.

Instituţia de stat încă nu a stabilit un nivel acceptabil de zgomot, precum și mărimea amenzii care se va acorda.

Vezi şi: Decis. Amendă pentru acceleraţiile agresive ale supercarurilor din această metropolă

FOTO: transportenvironment.org

Se cunoaşte doar că elementul principal al noilor “camere acustice” este un microfon foarte sensibil. Acesta “citeşte” nivelul de zgomot al mașinii care se apropie, determină dacă nivelul prestabilit este încălcat și, dacă este necesar, activează aparatul de fotografiat care surprinde maşina, şoferul şi plăcuţa de înmatriculare, informaţii care vor fi ulterior procesate într-un centru din care şi va fi expediată amenda.

Ministrul transporturilor Chris Grayling este încrezător pe faptul că aceste camere vor contribui la protecţia celor păturilor sociale vulnerabile din cauza zgomotului, dar şi în lupta tinerilor care “îşi fac de cap”. Deoarece poliția locală nu dispune de suficiente resurse şi mecanisme pentru a face acest lucru, se va apela la tehnologiile de ultimă oră.

Vezi şi: (video) Eşapamentul lui Chevrolet Camaro ZL1 este într-atât de gălăgios încât poate deschide airbag-urile

Vezi şi: (video) Noul Ford Mustang Shelby GT500 are un eşapament cu patru moduri de funcţionare. Cum sună fiecare

Vezi şi: (video) Conducea atât de agresiv un Corvette ZR1 pe circuit, încât maşina a sunat singură la urgenţă de trei ori

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/