(video) Opt piloți nu au putut aborda unul și același viraj în cursa de astăzi de Formula E

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou accident bizar în Formula E (au loc mai des decât în F1), în penultima etapă a sezonului actual care s-a desfășurat astăzi pe un circuit stradal din Seul. Opt piloți din 22 au intrat într-o barieră din același viraj de la sfârșitul primului tur al cursei.

Deși a părut destul de comic la început, pilotul echipei Mercedes-EQ, Nyck de Vries, care s-a izbit direct în spatele lui Sebastien Buemi, a rămas blocat sub Nissan-ul său. De Vries nu fost rănit și, fără îndoială, se numără printre cei care sunt recunoscători pentru introducerea HALO pe monoposturile de curse.

Și de ce au făcut accident toți deodată? Nimeni nu este cu adevărat sigur – unii piloți au spus că pista sau liniile albe sunt mai alunecoase decât se așteptau, ori că nu și-au văzut punctul de frânare în stropii care săreau din spatele altor mașini.

Ultima etapă a sezonului actual de Formula E se va desfășura pe 14 august pe același circuit. Pilotul Mercedes-EQ Stoffel Vandoorne este la un pas de titlu, având după cursa de azi un avantaj de 21 de puncte în fața lui Mitch Evans de la Jaguar.

Amintim că acesta este ultimul sezon al erei Formula E cu mașini Gen2. În noul sezon echipele vor folosi noul monopost Gen3 care va fi mult mai performant, respectiv mai dificil de ținut controlul asupra sa, mai ales pe carosabil cu apă.

Cmentariile sunt închise