(video) Noua maşină de Formula E – Gen3 – a debutat dinamic la Festivalul de Viteză de la Goodwood

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua generaţie, Gen3, de monopost de Formula E, şi-a făcut debutul dinamic la Festivalul de Viteză de la Goodwood. Maşina echipei Mahindra Racing a fost condusă de pilotul de teste, care este şi fostul deținător al recordului Goodwood Timed Shootout, Nick Heidfeld. Acesta va participa la Timed Shootout din acest an pentru a încerca să bată timpul lui Volkswagen ID.R.

Caracteristici cheie:

  • Gen3 este prima mașină de curse din lume concepută și optimizată special pentru cursele stradale. Acesta va debuta în sezonul 9 al Campionatului Mondial de Formula E ABB FIA (2022-2023), unde unii dintre cei mai mari producători din lume concurează roată la roată pe străzile orașelor emblematice ale lumii.
  • Dezvoltat de ingineri și experți în sustenabilitate de la FIA și Formula E, Gen3 este vârful de înaltă performanță, eficiență și durabilitate. Conceput pentru a arăta lumii că performanța ridicată și sustenabilitatea pot coexista puternic fără compromisuri, Gen3 este pionier în tehnologii de ultimă oră care vor face transferul din curse pe maşinile stradale, cu timpul.
  • În timp ce programele de dezvoltare aerodinamică au fost esențiale pentru îmbunătățirea progresivă a sporturilor cu motor timp de decenii, lansarea Gen3 propulsează ingineria software ca un nou câmp de luptă pentru inovația și competiția în motosport. Actualizările de performanță pentru Gen3 vor fi livrate ca actualizări de software direct în sistemul de operare avansat încorporat în mașină!
  • Gen3 este cea mai rapidă mașină de Formula E de până acum! Dacă Gen1 putea accelera până la 225 km/h, Gen2 până la aproximativ 280 km/h, atunci noutatea poate atinge peste 322 km/h, fiind practic similară la acest capitol cu noile maşini de Formula 1!
  • Gen3 este cea mai eficientă mașină de Formula de până acum: mai mult de 40% din energia utilizată într-o cursă este produsă prin frânare regenerativă.
  • Gen3 are o eficienţă energetică de aproximativ 95% de la un motor electric care furnizează până la 350 kW (470 CP), comparativ cu aproximativ 40% pentru un motor cu ardere internă.
  • Gen3 este prima mașină de Formula cu sisteme de propulsie pe ambele punţi! Un nou grup motopropulsor frontal adaugă 250 kW la cei 350 kW ai agregatului posterior, iar drept rezultat capacitatea de regenerare îi este mai multă decât dublă comparativ cu cea a Gen2, până la un total de 600 kW (816 CP).
  • Dispune de asemenea de capacitate de încărcare ultra-high speed de 600 kW pentru energie suplimentară în timpul unei curse, aproape dublă față de puterea celor mai avansate încărcătoare comerciale din lume.
  • Este prima maşină de Formula care nu va avea frâne hidraulice pe puntea din spate, datorită adăugării grupului motopropulsor frontal cu a sa capacitate de regenerare.
  • Fiecare aspect al producției Gen3 a fost regândit, reproiectat din punct de vedere al designului și reconstruit pentru a se asigura că mașina stabilește un punct de referință pentru cursele de înaltă performanță și durabile, fără compromisuri. De exemplu, materialele naturale au fost introduse în anvelope, baterii și construcția caroseriei, cu gândirea ciclului de viață în centrul atenției.
  • Bateriile monopostului Gen3 sunt printre cele mai avansate și durabile realizate vreodată, constând din minerale din surse durabile, în timp ce celulele bateriilor vor fi reutilizate și reciclate la sfârșitul duratei de viață.
  • Fibra naturală și fibra de carbon reciclată vor fi utilizate în construcția caroseriei pentru prima dată într-o mașină de Formula. Va include fibră de carbon reciclată de la mașinile Gen2 pensionate și astfel se va reduce cantitatea totală de fibră de carbon virgin utilizată. Acest lucru va reduce şi amprenta de carbon a producției caroseriei lui Gen3 cu mai mult de 10%. Toate deșeurile de fibre de carbon vor fi reutilizate pentru noi aplicații prin adoptarea unui proces inovator din industria aviației.
  • Cauciucul natural și fibrele reciclate vor reprezenta 26% din anvelopele noi ale Gen3 și toate anvelopele vor fi reciclate complet după curse.
  • Amprenta de carbon a Gen3 a fost măsurată încă din faza de design pentru a informa toate măsurile de reducere luate pentru a micşora impactul asupra mediului, în timp ce toate emisiile inevitabile vor fi compensate ca parte a angajamentului de zero carbon al Formula E.
  • Toți furnizorii Gen3 vor funcționa în conformitate cu standardele internaționale de top pentru a reduce impactul producției asupra mediului (ISO 14001) și vor fi calificați cu 3 stele de FIA Environmental Accreditation.

Șapte dintre cei mai importanți producători de automobile din lume s-au înscris la FIA pentru a concura cu noul Gen3 în sezonul 9 de Formula E, cu teste pre-sezon programate în această iarnă. Aceștia sunt: ​​DS Automobiles (Franța), Jaguar (Marea Britanie), Mahindra Racing (India), Maserati (Italia), NIO 333 (Marea Britanie și China), Nissan (Japonia), Porsche AG (Germania).

Apropo, iată câteva schimbări în echipe:

  • Mercedes-EQ va părăsi campionatul după ce a concurat timp de trei sezoane și a câștigat titlurile de piloți și constructori în sezonul 2020-21, intrarea și activele lor fiind confirmate pentru cumpărare de către McLaren.
  • În decembrie 2021, CEO-ul McLaren Racing, Zak Brown, a declarat că echipa va lua decizia dacă va intra în Formula E cândva la începutul anului 2022. În ianuarie 2022 a fost anunțat că „au avut un acord pentru a se alătura în Formula E cu Gen3. În mai 2022, McLaren a anunțat achiziția echipei Mercedes-EQ pentru sezonul 2022–23. Echipa va folosi motoare electrice Nissan.
  • Pe 10 ianuarie 2022, Maserati a anunțat că se va alătura Formula E în sezonul 2022–23, devenind primul producător italian din serie. Ulterior, în aprilie 2022, a fost anunțat că Maserati a convenit un parteneriat pe mai mulți ani cu ROKiT Venturi Racing.
  • Tot în aprilie 2022, Nissan a anunțat că va prelua proprietatea completă a echipei e.dams , redenumind echipa în Nissan Formula E Team.
  • În mai 2022, ABT Sportsline, unul dintre partenerii cheie ai vechii echipe Audi, a anunțat că se va întoarce în serie sub numele de Team ABT.

Iată care a fost diferenţa dintre Gen 2 şi Gen1:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/