Audi va părăsi Formula E pentru a concura în raliul Dakar

Audi anunţă că se va confrunta cu una dintre cele mai mari provocări din motorsport: marca cu cele patru inele va concura în faimosul raliu Dakar, pentru prima dată în anul 2022, folosind un prototip inovator.

Partea proastă a veştii este că va fi nevoită să părăsească Formula E pentru asta!

“Un angajament cu mai multe fațete față de sportul cu motor este și va rămâne o parte integrantă a strategiei Audi. Vrem să demonstrăm în continuare sloganul mărcii Vorsprung durch Technik în sportul auto internațional de nivel superior în viitor și să dezvoltăm tehnologii inovatoare pentru autoturismele noastre. Cel mai dur raliu din lume este etapa perfectă pentru acest lucru”, spune Markus Duesmann, președinte al Consiliului de Administrație și membru al Consiliului de Administrație pentru dezvoltare tehnică și linii de produse la AUDI AG.

Teaserul prototipului

După multe succese internaționale într-o gamă largă de categorii, Audi revine astfel la raliuri, ceea ce a marcat începutul istoriei de succes a mărcii în motorsport. Din 1981, Audi quattro a revoluționat raliurile. Astăzi, tracțiunea integrală permanentă este un standard, nu numai pentru mașinile de raliu. De asemenea, garantează siguranța maximă la cele mai sportive modele de producție Audi, iar acum și într-un format electric la modelele e-tron.

Cu ajutorul unui concept de propulsie alternativă în raliul Dakar, Audi se confruntă acum cu cele mai extreme condiții. Vehiculul va fi condus de un tren de rulare electric performant. Energia necesară pentru acesta va proveni de la o baterie de înaltă tensiune, care poate fi încărcată după cum este necesar în timpul mersului printr-un convertor de energie sub forma unui motor TFSI extrem de eficient. 

Scopul folosirii unei astfel de combinație de agregate este îmbunătățirea permanentă a performanței trenului de rulare electric și a bateriei în anii următori. Experiența acumulată în acest proces ar trebui apoi încorporată în dezvoltarea ulterioară a viitoarelor modele electrificate de producție, spun germanii.

Audi este primul producător de automobile care s-a angajat să dezvolte un concept de propulsie alternativă viabilă pentru raliul Dakar, făcându-l din nou pionier în motorsport. În 2012, Audi a obținut prima victorie cu o maşină de curse hibridă în maratonul de 24 de ore de la Le Mans. Audi R18 e-tron quattro a rămas neînvins în cea mai importantă cursă de anduranță din lume de trei ori la rând.

Din 2014, Audi a avut succes şi în curse complet electrice cu Formula E. Mai întâi într-un rol de sprijin pentru echipa partenerului său de lungă durată ABT Sportsline și din 2017 prin implicare completă cu o echipă din fabrică. După șase ani, echipa Audi Sport ABT Schaeffler este cea mai reușită intrare din istoria Formula E cu un total de 43 de podiumuri, inclusiv douăsprezece victorii. Punctele culminante speciale includ câștigarea titlului la piloți în 2017 și titlul constructorilor în primul sezon la nivel de fabrică în 2018.

“Formula E a însoțit faza de transformare a Audi. Astăzi, electromobilitatea nu mai este un vis al viitorului, ci al prezentului. Acesta este motivul pentru care facem următorul pas în motorsportul electrificat, înfruntând cele mai extreme condiții. Numeroasele libertăți tehnice oferite de raliul Dakar ne oferă un laborator de testare perfect în acest sens”, a adăugat Duesmann.

Pentru raliul Dakar va fi folosită actuala echipă din fabrică a mărcii în Formula E, care va fi reprofilată şi care nu va mai exista în acest format după sezonul din 2021 a campionatului cu monoposturi electrice. Totuşi, utilizarea grupului motopropulsor nou dezvoltat de Audi, de către echipele cliente, va rămâne posibilă după anul viitor.

“În plus, evaluăm și alte posibile domenii de activitate pentru noi în sportul auto internațional. Procedând astfel, avem în vedere dorințele clienților noștri la fel de mult ca și strategia viitoare a companiei, care este clar axată pe electrificare și mobilitate neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Acesta este motivul pentru care ne pregătim intens pentru a intra în noua categorie de prototipuri sportive LMDh, cu cursele sale cele mai importante precum Daytona 24 Hours și Le Mans 24 Hours. Cel mai important mesaj pentru fanii noștri este că motorsportul va continua să joace un rol important pentru Audi”, spune Julius Seebach, director general al Audi Sport GmbH.

LMDh (Le Mans Daytona h) este un tip de prototip de mașină hibridă de curse care va putea fi folosită în noua clasă de top a Campionatului Mondial de Anduranță FIA WEC, alături de cea nouă a hipercarurilor. În plus, va mai servi și ca o clasă de top a IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-40-de-ani-de-quattro-40-de-ani-de-tractiune-pe-patru-roti-pentru-masinile-cu-patru-inele/

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/