(video) Noul Nissan Qashqai e-POWER are un motor cu trei cilindri sub capotă, însă nu el îl pune în mişcare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nissan se pregăteşte de introducerea pe piaţa europeană a modelului Qashqai e-POWER, versiunea care ar putea fi cea mai populară. În Europa acesta va fi primul Nissan disponibil cu o astfel de unitate de propulsie!

Compania folosește e-POWER din 2016, “primul născut” fiind Nissan Note. În prezent sistemul a ajuns la a doua generaţie şi automobile hibride cu acesta sunt produse în Japonia, China și Thailanda. Iar mai nou lista va fi completată cu Europa, deoarece uzina din Sunderland, Marea Britanie, este implicată în producția de Qashqai.

Sistemul e-POWER este o unitate hibridă de propulsie de tip secvențială (serie), fără capacitate de încărcare de la o priză. Acest lucru înseamnă că roţile sunt puse în mişcare exclusiv de un motor electric compact, în cazul acestui model de 140 kW. Agregatul este instalat în locul cutiei de viteze și trimite putea doar spre roţile de pe puntea frontală. Randamentul maxim al sistemului este de 188 CP și 330 Nm, similar cu al unui benzinar turbo cu un volum de 1.8-2.0 litri.

Din sistemul instalat pe acest Qashqai mai face parte un motor turbo cu trei cilindri şi volum de 1.5 litri – VC-Turbo – cu un raport de compresie variabil. Acesta este un analog al propulsorului turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri, folosit deja de patru ani pe modelele Infiniti, doar că fără un cilindru. El singur produce 156 CP, dar nu este conectat nici la roți şi nici la pedala de accelerație.

Propulsorul care arde benzină este controlat electronic şi se aprinde numai atunci când este necesar. Dacă este necesară doar reîncărcarea bateriei, funcționează în modul cel mai economic la turații mici, cu un raport de compresie ridicat (până la 14:1). Dar dacă este necesar de alimentat nu numai bateria, ci și de asistat cu un boost de energie motorul electric, sistemul electronic îi reduce raportul de compresie (până la 8:1) și îi creşte progresiv viteza şi puterea prin sistemul numit Linear Tune.

Transferul de energie către baterie sau motorul electric este realizat printr-un invertor, completat de un generator de putere.

Din păcate, capacitatea bateriei nu este numită şi nici caracteristicile dinamice nu i-au fost la moment anunţate. Se spune doar despre un consum mixt de 5.3 l/100 km. Pentru comparație, pentru versiunea cu benzinar turbo de 1.3 litri (158 CP) și variator se declară 5.5 l/100 km.

Modelul mai dispune de caracteristica e-Pedal Step, în care controlul accelerației și al frânării este încredințat numai pedalei de accelerație. Decelerația regenerativă se efectuează cu o putere de 0.2 g până la o viteză de aproximativ 5 km/h (cu includerea stopurilor), după care frânele standard mecanice sunt activate.

La exterior, un astfel de Nissan Qashqai e-POWER se deosebește doar prin embleme și o grilă modificată cu o bandă neagră orizontală în partea superioară.

Startul vânzărilor este programat pentru sfârșitul verii. Este clar că versiunea va fi cea mai scumpă din gamă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise