(foto) Cum ar putea arăta noul Porsche Macan în baza unei fotografii oficiale arătată de curând

(update 16.11.2020) Acum câteva zile, în primul episod Porsche Unseen, germanii au arătat trei proiecte de maşini care aşa şi nu au mai ajuns în producţia de serie. Iar într-un cadru, lângă aşa-numitul model 919 Street, s-a putut observa un automobil realizat deocamdată din argilă, cu un look şi proporţii care dă foarte mult a Macan.

Dacă este adevărat ceea ce se crede, atunci prin acest teaser putem vedea cum va arăta noua generaţie a SUV-ului compact, care va fi, amintim, electric.

Inclusiv în baza acestui material, colegii de la kolesa.ru au realizat câteva imagini render care ar reda designul automobilului. Astfel, se poate constata că noul Macan va fi inspirat de noile Taycan şi Porsche Cayenne Coupe; în primul caz în ceea ce priveşte detalii precum farurile, stopurile şi mânerele retractabile electric, iar în al doilea în ceea ce priveşte forma acoperişului care, spre posterior, se va lăsa mai mult pe spate.

Premiera noului Porsche Macan este aşteptată în 2021.


(20.03.2020) Porsche face o pauză din cauza COVID-19, dar întâi spune când lansează noile Taycan Cross Turismo şi Macan


(05.12.2019) Prin zăpadă, ca pe şine. Porsche anunţă despre o tehnologie nou dezvoltată care va apărea pe SUV-urile electrice


(26.02.2019) Oficial: A fost anunţat al treilea electromobil marca Porsche! Apare după Taycan şi Taycan Cross Turismo

Porsche va aduce mobilitatea electrică la uzina sa din Saxonia după ce acum câteva ore Consiliul de Supraveghere al Porsche AG a decis să producă următoarea generație a modelului Macan ca un vehicul de serie complet electric. Rezultatul: primul SUV compact şi electric al mărcii!

Avem şi un termen fix pentru când se va întâmpla acest lucru. Producţia modelului va începe chiar la începutul deceniului următor, indiciu care ne spune şi despre perioada prezentării noii generaţii a modelului.

Dezvoltarea modelului, care a început deja, reprezintă o extindere a gamei Porsche în domeniul electromobilității. Porsche Taycan va fi primul automobil sportiv pur electric al mărcii şi va fi lansat pe piață deja la sfârșitul acestui an! În scurt timp va fi urmat de modelul derivat – Taycan Cross Turismo.

“Electromobilitatea și Porsche merg împreună perfect şi nu doar pentru că acestea împărtășesc o abordare de înaltă eficiență, dar mai ales din cauza caracterului lor sportiv. Până în 2022 vom investi peste şase miliarde de euro în mobilitatea electrică, iar până în 2025, 50% din toate vehiculele noi Porsche ar putea avea un sistem de de propulsie electric.

Cu toate acestea, în următorii zece ani ne vom concentra pe un mix de unităţi de propulsie, compus din motoare pe benzină optimizate, plug-in hybrid sau complet electrice. Scopul nostru este de a lua un rol de pionierat în tehnologie și, din acest motiv, vom continua să aliniem în mod consecvent compania cu mobilitatea viitorului”, a declarat şeful Porsche Oliver Blume.

Vezi şi: Noul Porsche 911 va exista într-o versiune mild hybrid şi plug-in hybrid? Noi informaţii

Decizia de fabricare a următoarei generații Macan la uzina companiei din Leipzig a fost luată încă de la începutul lunii iulie a anului trecut. Realizarea acestei investiții în electromobilitate creează posibilitatea de a produce în viitor vehicule complet electrice pe linia de producție existentă. Următoarea generație Macan va fi primul.

Ca și Taycan, acest SUV compact are tehnologie electrică de 800 de volţi și se bazează pe arhitectura Porsche PPE (Premium Platform Electric) dezvoltată în colaborare cu Audi AG.

Porsche Leipzig GmbH a început iniţial producția de serie a SUV-ului Cayenne în 2002 şi avea doar 259 de angajați. De atunci, uzina a fost dezvoltată continuu pentru a deveni una dintre cele mai avansate și durabile din toată industria auto. Modelul Macan semnifică o revoluție care a început din 2011 și este o poveste reală de succes.

Atunci când a fost lansat, uzina din Leipzig a fost extinsă pentru a fi una completă, care a inclus propria facilitate de creare a caroseriilor şi alta dedicată vopsirii automobilelor. Toate aceste lucruri au început a fi active din februarie 2014 şi tot atunci erau planificate să fie făcute doar 40.000 de SUV-uri anual, însă în prezent cifra a crescut la peste 90.000!

Ceea ce reprezintă în prezent stadiul final de expansiune a început să fie folosit acum doi ani, când familia de maşini Porsche Panamera a fost “adoptată” pentru a fi creată de la A la Z la fel în uzina din Leipzig, motiv pentru care numărul angajaţilor a crescut la peste 4.000.

De la ceremonia de deschidere din februarie 2000 şi până în prezent Porsche spune că a investit peste 1.3 miliarde de euro în dezvoltarea uzinei din Leipzig.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/