Se suspendă total traficul pe aproape toată strada Ion Creangă! Detalii

Primăria municipiului Chișinău informează că în următoarele trei weekend-uri: 10.04.2021-11.04.2021, 17.04.2021-18.04.2021 și 24.04.2021-25.04.2021, se suspendă total traficul rutier pe strada Ion Creangă, pe tronsonul cuprins între străzile Alba-Iulia și Eugen Coca!

Măsura a fost luată în legătură cu executarea lucrărilor de pozare a rețelelor inginerești, în cadrul proiectului „Lucrări de reparație capitală a străzii Ion Creangă din municipiul Chișinău, cu reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare”.

Astfel, pe perioada efectuării lucrărilor menționate, în atenţia pietonilor şi utilizatorilor de transport public, circulația vehiculelor de rută va fi organizată după cum urmează:

Troleibuze:

  • se deschide ruta suplimentară de troleibuz „D” șos. Balcani – șos. Balcani: tur ==> str. Alba-Iulia, str. Constituției, str. Vasile Lupu, str. Tudor Vladimirescu (uzina Aschim), str. Vasile Lupu, str. Constantin Stere, str. A. Sciusev, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. H. Coandă, Calea Ieșilor, Parcul „Alunelul”; retur ==> Calea Ieșilor, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. A. Șciusev, str. C. Stere, str. V. Lupu, str. V. Belinski, str. I. Creangă, str. Alba-Iulia, șos. Balcani (numărul unităților de transport circulante va fi stabilit conform necesității);
  • itinerarul rutei de troleibuz nr. 1 se modifică după cum urmează: în direcția sectorului Buiucani – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, str. București, str. A. Șciusev, str. Constantin Stere, str. Vasile Lupu, str. Tudor Vladimirescu; în direcția spre centrul urbei – de pe str. Tudor Vladimirescu pe străzile V. Lupu, C. Stere, A. Sciusev, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;
  • itinerarul rutei de troleibuz nr. 22 se scurtează de la Piața Dimitrie Cantemir până la parcul „Alunelul”!
  • itinerarul rutei de troleibuz nr. 21 se scurtează până la Calea Ieșilor (Bariera Sculeni)!

Autobuze:

  • itinerarul rutei de autobuz nr. 11: de pe str. T. Vladimirescu pe străzile I. Creangă, V. Belinski, I. Pelivan, Alba-Iulia, I. Creangă, T. Vladimirescu și în continuare pe traseul stabilit;
  • itinerarul rutei de autobuz nr. 26: în direcția str. Alba-Iulia – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe străzile S. Lazo, București, A. Șciusev, C. Stere, V. Lupu, V. Belinski, I. Creangă și în continuare pe traseul stabilit; în direcția spre centrul urbei: de pe str. I. Creangă pe străzile V. Belinski, V. Lupu, C. Stere, A. Șciusev, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Microbuze:

  • itinerarul rutelor de microbuz nr. 101, 121, 125, 172 și 174: în direcția str. Alba-Iulia – de pe str. I. Creangă pe str. E. Coca, P. Ceaikovski, V. Belinski, I. Creangă și în continuare pe traseele stabilite; în direcția spre centrul urbei – de pe str. I. Creangă pe str. V. Belinski, I. Radu, E. Coca, I. Creangă și în continuare pe traseele stabilite;
  • itinerarul rutei de microbuz nr. 103: în direcția str. Alba-Iulia – de pe str. I. Creangă pe străzile E. Coca, I. Neculce, V. Belinski și în continuare pe traseul stabilit; în direcția spre centrul urbei – de pe str. I. Creangă pe străzile V. Belinski, I. Neculce, E. Coca, I. Creangă și în continuare pe traseul stabilit.

Serviciile municipale de profil solicită înțelegere și scuze din partea cetățenilor pentru incomoditățile create. Conducătorii auto care traversează cartierele unde este anunțată suspendare de trafic rutier sunt îndemnaţi să ocolească zona respectivă.

Cmentariile sunt închise