Sinteză de weekend: Numărul şoferilor beţi a fost depăşit de cel cu revizie tehnică expirată la maşini

Autorităţile vor ajunge să intensifice astfel de controale? Sinteza de weekend publicată de INSP ne spune că unor şoferi nu doar le este indiferent de regulile de circulaţie, ci încă le este lene să facă aceeași revizie tehnică. Lipsa de timp nu poate fi considerat un motiv, dacă tot există pentru alte lucruri sau planuri.

FOTO: INSP

În zilele de odihnă, pe întreg teritoriul țării, ofițerii de patrulare au desfășurat acțiuni de depistare a conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație. Peste 900 au fost comise apropo.

Peste 400 de șoferi au depășit limita de viteză, 38 de șoferi au fost depistați conducând automobilul în stare de ebrietate, dintre care 3 au refuzat testarea alcoolscopică, 146 nu au respectat indicatoarele rutiere. Alții 101 au fost documentați pentru că nu au acordat prioritate pietonilor, iar 88 nu aveau trecută revizia tehnică a mașinii.

Nerespectarea regulilor de circulație de către conducătorii auto au cauzat provocarea a 8 accidente rutiere grave, soldate cu o persoană decedată și 9 traumate.

Tot în zilele de weekend, inspectorii de patrulare au purtat discuții cu conducătorii de motorete, biciclete și căruțași pe care i-au întâlnit pe trasee. Recomandări de siguranță au primit și tinerii din curțile blocurilor de locuit, iar pietonii care traversau strada neregulamentar au fost sancționați.

Inspectoratul Național de Securitate Publică recomandă maximă prudență în timpul șofatului, să evitați să conduceți cu viteză, depășirile neasigurate și schimbarea bruscă a benzii de circulație.

Cmentariile sunt închise