Sistemul meteorologic rutier se extinde pe drumurile din Republica Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Creșterea intensității traficului rutier atestat în ultima perioadă, precum și impactul asupra economiei și a aglomerărilor înregistrate pe drumuri, au dus la necesitatea folosirii senzorilor cu caracteristici avansate precum și la necesitatea monitorizării condițiilor meteorologice pe drumuri.

În scopul eficientizării întreținerii curente a drumurilor, fluidizarea transportului rutier și sporirea siguranței rutiere inclusiv pe timp de iarnă, în alte 15 locații din rețeaua drumurilor publice naționale s-a decis instalarea unor stații meteo rutiere, din necesitatea de extindere a sistemului de prognoză şi control pentru condițiile de trafic.

Dispozitivele vor procesa datele meteorologice colectate și stocate, ceea ce ar permite o întreținere minimizată a drumurilor de către specialiștii în domeniu.

Lucrările de instalare a stațiilor meteo rutiere sunt executate de către compania S.C. NetSistem S.R.L, cu o valoare contractuală de 9.3 milioane de lei, bani alocați din mijloacele fondului rutier. Suma prevăzută include transportarea, lucrările de montare, testarea utilajului și instruirea personalului Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”.

Conform ASD, alte 15 stații meteo s-au instalat în anul 2022 şi două în anul 2019.

Locaţia celor 15 staţii care urmează a fi instalate:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/