Ţara în care şoferii pot primi până la 500 de dolari amendă pentru plăcuţele murdare de pe maşini

Șoferii din mai multe state australiene riscă amenzi usturătoare dacă plăcuțele de înmatriculare sunt murdare și nu pot fi văzute de agenții de circulație.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Poliției din New South Wales, șoferii pot primi amenzi de până la 450 de dolari australieni (5.507 lei moldoveneşti) dacă se află într-o astfel de situație. În plus, ei pot fi sancţionaţi şi cu trei puncte de penalizare.

Vezi şi: Ţara în care de la 1 martie se vor putea comanda plăcuţe de înmatriculare cu „emoticoane”

Potrivit Codului Rutier local, plăcuțele de înmatriculare trebuie să fie “clare și curate, numerele neputând fi ascunse sau ilizibile”. Șoferii pot fi, de asemenea, amendați dacă plăcuțele de înmatriculare nu sunt afișate corect sau sunt greu de citit.

Potrivit Daily Mail, amenda poate fi chiar mai mare în statul South Australia, unde la suma de 474 de dolari se poate adăuga o penalizare de 60 de dolari, ca sprijin pentru victime.

Poliția din NSW a fost însă criticată după anunțul postat pe Facebook, ținând cont de faptul că șoferii din alte state sunt amendați cu sume mult mai mici, între 70 și 160 de dolari, pentru o astfel de infracțiune.

“Nu ne putem spăla mașinile, când există un nivel 6 de restricții privind consumul de apă. În ziua de azi, pare că ești amendat pentru orice”, a scris Lizzie Maree West, pe Facebook, făcând referire la restricțiile privind consumul de apă în acest stat.

Vezi şi: Moldova: Ce amendă vei primi dacă ai numărul de înmatriculare murdar şi poliţia va observa asta

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/