Atenție șoferi! Iată drumurile care rămân în continuare blocate în Moldova.

Chiar dacă codul portocaliu de ninsori abundente a expirat, vremea continuă sa rămîna rece şi să aducă neplăceri şoferilor pe traseele naţionale. Mai multe drumuri din sudul ţării rămîn blocate sau greu practicabile pentru şoferi.  Zeci de autoturisme şi camioane rămîn pe drumuri în aşteptare unui ajutor. Din cauza vîntului puternic pe trasee se menţine riscul de formare a gheţuşului.

zapada_drum_01_5a773963b0_01_ef6b421968_01_0a1c26a44d

Situaţia rămîne complicată în raionul Stefan Vodă unde ambulanţele nu pot ajunge în mai multe sate.

Pe parcursul nopţii în lupta cu nămeţii au fost antrenaţi 400 de salvatori şi peste 100 de autospeciale a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

În lupta cu nămeţii sunt antrenate peste 200 de unităţi de tehnică de desazăpezire. Drumarii sunt ajutaţi de către cei de la Inspectoratul Naţional de Patrulare. Pe traseul Anenii-Noi-Căuşeni staţionează mai multe tiruri, deja mai mult de 24 de ore, deoarece vama rămîne a fi inchisă. Potrivit autorităţilor la moment nu există maşini blocate pe traseele naţionale.

Potrivit informaţiilor oferite de serviciul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale la această ora mai rămîn blocate 36 de localităţi din sudul ţării şi anume din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă, Cahul, UTA Găgăuzia şi Taraclia.

În următoarele zile vremea continuă sa se raceasca astfel autorităţile recomandă cetăţenilor să evite călătoriile.

 

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/