Situație critică la VW. Se pregătesc concedieri în masă pentru că marca nu mai este competitivă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Constructorul auto german Volkswagen îşi pregăteşte angajaţii pentru restructurări de personal, directorul responsabil pentru marca principala VW, Thomas Schäfer, avertizând că „situaţia este foarte critică”.

Cel mai mare constructor auto european este în mijlocul negocierilor cu comitetul de întreprindere pentru un program de reducere a costurilor la marca VW, primul pas pentru un efort mai amplu la nivel de grup pentru creşterea eficienţei, în contextul tranziţiei la automobilele electrice.

„Nu va funcţiona fără tăieri semnificative. Trebuie să rezolvăm problemele critice, inclusiv la nivel de personal”, a spus Thomas Schafer la o reuniune cu angajaţii organizată la cartierul general al companiei de la Wolfsburg, potrivit unei postări pe reţeaua de intranet a companiei şi consultată de Reuters. „Cu multe dintre structurile, procesele şi costurile noastre pre-existente, nu mai suntem competitivi cu marca VW.”

Directorul de personal, Gunnar Kilian, a spus că reducerea personalului se va realiza prin pensionări anticipate: „Trebuie să considerăm curba demografică drept un avantaj şi să profităm la maximum de reglementările privind pensionarea anticipată în următorii ani. Trebuie să ne reducem costurile şi să ne descurcăm cu mai puţini angajaţi pentru a rămâne un angajator cu un viitor garantat.”

Volkswagen AG vrea să realizeze economii de costuri în valoare de aproximativ 10 miliarde de euro la marca VW şi, de asemenea, să crească rentabilitatea vânzărilor pentru marca sa principală de la 3.4 până la 6.5%.

„Toate măsurile necesare sunt pe masa discuţiilor. Acum trebuie să finalizăm principalele puncte ale acordului cu angajaţii până la finele anului”, a subliniat Thomas Schafer.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, SEAT, Bentley, alături de MAN şi Scania.

Cmentariile sunt închise