Şoferul care s-a deplasat în marşarier şi din neatenţie a lovit un bătrân pe trotuarul bd. Traian şi-a aflat sentinţa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hîncu Vladimir, şoferul care la sfârşitul lunii septembrie din 2022 a lovit mortal din neatenţie un bărbat în vârstă pe trotuar, în timp ce se deplasa în marşarier, şi-a aflat sentinţa după ce şi-a recunoscut în totalitate vina, deşi nu-şi poate explica când a reuşit persoana dată să apară în spatele microbuzului. Sentinţa a fost pronunţată de judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, în ziua de 5 decembrie.

Instanţa l-a găsit vinovat pe Hîncu Vladimir de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 264 alin. (3) lit. b) din Codul Penal şi în coroborare cu prevederile art. 801 din Codul Penal l-a condamnat şi i s-a stabilit o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 4 (patru) ani cu executare în penitenciar de tip deschis şi cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Însă conform art. 90 din Codul Penal, se suspendă condiționat executarea pedepsei pe un termen de probă de 3 (trei) ani, dacă în această perioadă condamnatul nu va săvârși o nouă infracţiune şi prin respectarea condiţiilor probaţiunii va îndreptăţi încrederea ce i s-a acordat.

În acelaşi timp bărbatul a fost impus să achite prejudicii.

[embeddoc url=”https://instante.justice.md/ro/pigd_integration/pdf/D80D1315-4464-4939-99E9-E3B4CD5ED8D9″]

Cmentariile sunt închise