(video) O Tesla Model X a fost reținută înainte de vama Albița. S-ar fi intenționat părăsirea României

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ieri, 2 aprilie, în baza unor informații deținute, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au organizat și desfășurat o acțiune punctuală pe linia traficului internațional cu autoturisme furate, în zona de responsabilitate. Și această operațiune a avut cel puțin un rezultat.

În cadrul acțiunii a fost observat în trafic, pe raza municipiului Huși, o Tesla Model X înmatriculată în Germania. În urma cooperării cu colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, polițiștii de frontieră au reușit interceptarea mijlocului de transport.

Purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, Lazăr Denis Mihaela, ne-a comunicat că mașina a fost oprită lângă stația peco Petrom, cea localizată chiar lângă vama Albița. S-ar putea astfel intui că intenția șoferului și destinația finală ar fi fost Republica Moldova.

În cadrul cercetărilor efectuate s-a constatat că autoturismul electric e fabricat în 2022. Mai mult, figurase în bazele de date ca fiind un bun căutat pentru confiscare. Iar semnalarea a fost introdusă de autoritățile din Germania în aceeași zi de 2 aprilie!

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul de la proprietar, patronul firmei la care lucrează, în Germania. Acesta din urmă l-a achiziționat în leasing. Șoferul a mai menționat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Tesla în valoare de 200.000 de lei românești (cam 40.000 de euro) a fost indisponibilizat în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

Vezi și: (video) #Nu e glumă: Un tânăr de 19 ani, rugat să meargă repejor în Moldova cu un Audi A5

Cmentariile sunt închise