in , ,

(video) Strada Ion Creangă va fi reparată capital până în martie 2022! Iată când reîncep lucrările aici

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Șoferii care fie locuiesc, fie obișnuiesc să conducă des prin sectorul Buiucani al capitalei, vor fi bucuroși să afle că reparația începută de ceva timp pe strada Ion Creangă în sfârșit va fi dusă până la capăt.

Totuşi, va fi nevoie de răbdare, iar în următoarele săptămâni în genere va trebui să vă schimbați itinerarele după care v-aţi obişnuit să circulaţi, asta pentru că traficul va fi sistat în perimetrul străzilor Alba Iulia – Vissarion Belinski!

Potrivit unui anunț publicat de primarul general Ion Ceban, în 2-3 săptămâni pe strada Ion Creangă se vor începe lucrările de reabilitare, însă iniţial a celor necesare pentru schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare. Această primă etapă va costa aproximativ 20 de milioane de lei.

“Noi nu putem iniţia reparaţia capitală a străzii, fără a schimba reţelele subterane, care în proporţie de 90 la sută sunt într-o stare deplorabilă. Deci începem cu schimbarea tuturor rețelelor, după care reparăm drumul.”

În proiect sunt preconizate lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct şi canalizare, reparare a carosabilului şi chiar reabilitarea sensurilor giratorii din capetele străzii Ion Creangă: cel din piața Dmitrie Cantemir și piața Unirii Principatelor.

Într-o a doua etapă va avea loc reparaţia carosabilului, lucru care va costa alte circa 50 de milioane de lei.

Potrivit primarului, care şi-a cerut preliminar scuze pentru incomodităţile care, cu certitudine, vor fi create în trafic, acesta fiind direcţionat pe străzile Ion Pelivan şi Vasile Lupu, termenul de dare în exploatare a străzii Ion Creangă este martie 2022 sau poate chiar mai repede! Deci mai avem de așteptat încă mai bine de un an și jumătate până când strada Ion Creangă va fi reparată!

A fost semnat contractul de executare a lucrărilor de reparație capitală a străzii Ion Creangă (tronson cuprins între str. Alba-Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt) cu reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare.Deci, strada Ion Creangă intră în reparație în 2-3 săptămâni. Durata de execuție a lucrărilor contractate este până în luna martie 2022, conform graficului.În proiect sunt preconizate lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparare a carosabilului și reabilitare a rondurilor:- Piața Dimitrie Cantemir- Piața Unirii Principatelor.Vreau să anunț.- Începem cu prima etapă care presupune schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, care vor costa aproape 20 de milioane.- A doua etapă este carosabilul, reparația căruia va costa circa 50 de milioane.Noi nu putem iniția reparația capitală a străzii, fără a schimba rețelele subterane, care în 90 la sută sunt într-o stare deplorabilă.Deci începem cu schimbarea tuturor rețelelor după care reparăm drumul.

Gepostet von Iv Ceban am Samstag, 17. Oktober 2020

Iti place articolul?