Supercarurile vor rula doar în trepte inferioare. Parisul limitează drastic viteza maximă în oraș

Parizienii vor fi nevoiţi să calce frâna mai puternic de acum încolo. De la sfârșitul lunii august, Parisul va limita viteza de circulație în oraş la 30 km/h!

Primarul Anne Hidalgo a decis să promoveze mobilitatea durabilă, astfel că, din 30 august, Parisul va deveni “oraşul cu 30 km pe oră”. Limita de viteză pentru maşini şi motociclete va scădea va fi valabilă în aproape întreaga capitală, cu excepţia șoselelor de centură şi a câtorva bulevarde.

Primarul Anne Hidalgo şi consilierul pentru transporturi, David Belliard, au explicat că această măsură are ca scop reducerea zgomotului, adaptarea oraşului la schimbările climatice şi aducerea în prim-plan a subiectului ecologic prin descurajarea utilizării automobilului în favoarea “noi mobilităţi”, în special bicicleta.

“Trebuie să-i protejăm pe cei mai vulnerabili: pietoni, biciclişti, copii şi vârstnici”, a adăugat Belliard, care a reamintit că “oraşul cu 30 km pe oră” a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Anne Hidalgo, care, în iunie 2020, a fost reconfirmată la cârma capitalei.

Pe Champs Elysées, pe bulevardul Grande-Armée şi Foch şi pe o altă stradă cu patru benzi, limita va rămâne la 50 km/h.

Vezi și: Decis prin lege: Din 2030, prin Paris vor circula, iar în Olanda vor fi vândute doar maşini electrice

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/