Tariful din 2023. Cam cât costă radierea punctelor de penalizare în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe parcursul zilei de astăzi, ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI (SPIA), în comun cu procurorii din cadrul PCCOCS au descins cu percheziții în automobilele și domiciliile a doi funcționari publici cu statut special din cadrul Secției patrulare „Chișinău” al Direcției patrulare „Centru” al INSP a IGP al MAI, fiind suspectați de corupere pasivă.

Angajații INSP, pentru a nu-l atrage la răspundere contravențională pe un conducător auto, precum și în vederea radierii punctelor de penalizare pe care le-au adunat, au pretins de la ultimul suma de 800 euro. Din suma pretinsă, aceștia au acceptat și primit personal mijloace bănești în sumă de 500 euro.

Şi atât. Nu se menționează nimic despre decizia luată în raport cu acești polițiști sau dacă ar fi fost eventual reţinuţi.

Mai devreme, ofiţerii SPIA în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (oficiul Sud), au descins în ziua de 22 februarie cu percheziții în automobilele și birourile de serviciu ale unor angajați din cadrul Direcției patrulare Sud a INSP al IGP al MAI, fiind suspectați de săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă.

Acțiunile ilegale de pretindere, acceptare și primire a mijloacelor bănești de la conducătorii auto, de către angajații INSP, au fost documentate pe parcursul mai multor luni. Sumele pretinse variau între 50 și 350 euro.

Până la această oră nici o persoană nu a fost reținută, procurorii urmând a examina materialele ridicate în cadrul perchezițiilor pentru a fi luată o decizie în acest sens.

Cmentariile sunt închise