Toyota a comentat informațiile cu privire la interzicerea revânzării noului Land Cruiser 300

Toyota Motor a confirmat că a impus într-adevăr restricții pentru revânzarea SUV-urilor Land Cruiser 300 pe piața internă japoneză. Astfel compania a reacționat la informațiile apărute în mass-media mai devreme, cu privire la acest pas considerat controversat.

Portalul mag-x.jp a făcut public textul declaraţiei emise de către Departamentul de Relaţii Publice al Toyota Motor. Din explicație rezultă că scopul principal al interdicției este lupta împotriva exporturilor neoficiale către țări în care livrările sunt interzise din cauza sancțiunilor internaționale.

“Dealerii Toyota și Toyota Motor Corporation împărtășesc înțelegerea comună că, atunci când se vând vehicule clienților japonezi, fiecare dealer va continua să aibă contacte responsabile, inclusiv servicii post-vânzare, pentru a proteja siguranța și securitatea clienților, fapt care nu înseamnă sfârșitul vânzărilor.

Modelele Land Cruiser sunt deosebit de populare în străinătate și suntem preocupați de situația în care vehiculele, imediat după lansare, merg din Japonia în străinătate și sunt exportate în zone specifice în care sunt active restricții privind furnizarea de produse şi echipamente.

În cazul în care un dealer Toyota este investigat pentru presupusa încălcare a Legii schimbului valutar și a comerțului exterior (Foreign Exchange Act), recunoaștem că va fi o problemă majoră nu numai pentru dealerul în cauză, ci și pentru toți dealerii Toyota și compania Toyota Motor Corporation.

Fiind responsabilitatea producătorului de a furniza vehicule, Toyota Motor Corporation a înțeles posibilitatea încălcării Legii schimbului valutar din punctul de vedere al conformității legale și a alertat dealerii Toyota la nivel național pentru a minimiza riscul de încălcare a legilor și reglementărilor.

Pe baza acestui lucru, recunoaștem că fiecare dealer poate fi judecat din punctul de vedere al conformității legale și de aceea s-a cerut un angajament special de la clienţi. Considerăm că astfel de măsuri nu încalcă Legea antimonopol, deoarece se bazează pe situația globală recentă și pe caracteristicile mașinii Land Cruiser.

Toyota Motor va continua să livreze produse care sunt bune, respectând în același timp legile și reglementările din întreaga lume prin intermediul dealerilor și distribuitorilor din întreaga lume, așa că vă mulțumesc pentru înțelegere.”

În urma premierei mondiale a noului LC 300, comenzile care au devenit disponibile de făcut de la 1 iulie au fost temporar suspendate. Motivul invocat: ar exista mai multe decât se aștepta şi se presupune că majoritatea clienţilor nu își asumă deținerea pentru o anumită perioadă de timp a maşinii, ci prevăd revânzarea imediată prin export.

Numărul maşinilor comandate prin dealerii niponi se ridică la peste 22.000 de unităţi, iar coada în așteptarea recepționării lor s-a întins pentru aproximativ doi ani înainte.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/