Toyota a câştigat pentru prima dată un raliu clasic după 18 ani de pauză

Câştigătorul Raliului Suediei din campionatul mondial la raliuri clasice WRC a devenit pilotul echipei Toyota Jari-Matti Latvala.

Victoria finlandezului este prima pentru producătorul nipon de automobile din 1999.

Celelalte două locuri de pe podium au fost ocupate de piloţi care au participat la volanul a două Ford Fiesta. Estonianul Ott Tanak a finisat pe al doilea loc, iar campionul mondial în exerciţiu Sebastian Ogier a ajuns la finiş pe a treia poziţie din cauza unei erori la primul sector special.

Cea mai mare parte a distanţei Raliului Suediei a fost dominată de pilotul Hyundai Thierry Neuville, însă din cauza unui accident care a avariat suspensia hatchback-ului i20 acesta nu a mai continuat lupta pentru primul loc.

De asemenea, în cadrul Raliului Suediei din acest an, cea mai mare săritură pe renumita trambulină Colinʼs Crest a fost realizată de Mads Ostberg. Acesta a zburat în aer cu Fiesta sa 44 de metri, distanţa fiind cu un metru mai mică decât cel mai bun rezultat înregistrat în 2016.

După cele două raliuri din acest sezon, lider este Jari-Matti Latvala cu 48 de puncte. După el se poziţionează Sebastian Ogier şi Ott Tanak.

Următoarea etapă a campionatului se va desfăşura între 9-12 martie în Mexic.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/