Ultima oră! Moldovenii vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie auto

Atenție, șoferi! Din 1 ianuarie 2016, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto va fi mai scumpă în Republica Moldova. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în Parlament, în a doua lectură, scrie UNIMEDIA.

Two Drivers Arguing After Traffic Accident

Totodată, documentul prevede și majorarea cotei cheltuielilor companiilor de asigurare în preţul final al asigurării RCA, de la 25% la 35 şi 45 la sută, în funcţie de capacitatea motorului.

Astfel, proiectul prevede un nou concept al modului de stabilire a pagubei real suportate în urma accidentelor.

Acest concept are la bază stabilirea valorii pagubei, în cazul înlocuirii pieselor de schimb, la preţurile reale practicate de unităţi de specialitate, ţinând cont de vechimea autovehiculului, tipul de piese necesar a fi înlocuite, modalitate de plată a despăgubirii.

UNIMEDIA precizează că răspunderea civilă a deţinătorilor de autovehicule este o asigurare obligatorie prin lege pentru toţi posesorii de autovehicule care acoperă orice daune provocate terţilor în urma unor accidente de circulaţie (daune materiale sau vătămări corporale).

Obiect al asigurării obligatorii de răspundere civilă auto îl constituie răspunderea civilă a posesorului de autovehicul pentru orice pagubă sau vătămare corporală produsă prin accident de autovehicul care au loc pe teritoriul Republicii Moldova (AORC).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/