(update) Ultimele informații legate de ninsoarea puternică! Numărul accidentelor înregistrate până la această oră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update #5)

❗️UPDATE 19:30🔹La moment pe tot teritoriul țării se atestă ninsori ambundente, toate traseele naționale sunt…

Publicată de Guvernul Republicii Moldova pe Luni, 8 ianuarie 2024

(update #4)


(update #3)

❗️UPDATE 16.00🔹Au fost intensificate activitățile prin localități cu antrenarea mijloacelor de tehnică disponibilă….

Publicată de Guvernul Republicii Moldova pe Luni, 8 ianuarie 2024

(update #2)


(update #1) Activitatea feribotului a fost reluată.


Instituțiile responsabile subordonate Executivului întreprind toate măsurile necesare pentru a gestiona impactul condițiilor meteorologice extreme care afectează Republica Moldova. În acest sens, în vederea prevenirii situațiilor de risc, cetățenii sunt îndemnați repetat să evite astăzi, 8 ianuarie 2024, pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

Pe drumurile publice naționale se efectuează lucrări de patrulare, lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului. În procesul tehnologic sunt antrenate 212 utilaje speciale și aproximativ 170 muncitori rutieri. De asemenea, au fost distribuite 1576,5 tone de sare tehnică, 151,5 tone de material antiderapant manual și circa 351 de tone material antiderapant mecanizat. Lucrările de curățare și presărare a materialului antiderapant se desfășoară pe toate traseele naționale, regionale și locale, dar mai intensiv în zona de nord a țării.

Drumuri blocate la moment nu sunt! Menționăm că, deși nu sunt drumuri complet blocate, circulația este dificilă, în special pentru vehiculele grele.

Peste 1.020 de polițiști sunt implicați în menținerea securității circulației rutiere pe întreg teritoriul țării. În cursul nopții trecute, forțele de poliție au intervenit în 198 de cazuri create de condițiile meteo extreme. 

Conform informației prezentate de către SA „RED-Nord”, au fost afectați circa 11.491 de consumatori din 40 de localități din raioanele Florești, Rezina și Sîngerei; 6137 de consumatori din 15 localități din Raionul Rezina au fost reconectați la rețeaua de energie electrică.

În zona de operare a Premier Energy Distribution, au fost reconectați 4.122 de consumatori, însă 10.500 de consumatori din 26 de localități rămân fără energie electrică în raioanele Orhei, Telenești, Nisporeni și Criuleni.

Aeroportul Internațional Chișinău informează că din cauza vântului lateral și a precipitațiilor sub formă de ninsoare densă, procedurile de degivrare a aeronavelor nu pot fi efectuate. Prin urmare, decolarea aeronavelor este temporar suspendată. Călătorii care au programate zboruri pentru 8 ianuarie sunt îndemnați să verifice din timp graficul zborurilor, dat fiind că mai multe curse au fost amânate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Sectoarele Poliției de Frontieră activează în regim normal, conform misiunilor de serviciu. În Sectoarele ale Poliției de Frontieră Volintiri și Caplani au fost pornite generatoarele, din lipsa de energie electrică, pentru continuarea activității fără întreruperii. Totodată, toate punctele de trecere a frontierei sunt funcționale.

La această oră, activitatea feribotului de la Molovata, care face legătura între cele două maluri ale Nistrului, este sistată din cauza rafalelor de vânt puternic și ninsorii.

Până la ora actuală au fost înregistrate 46 de apeluri la numărul de urgență 112 și aproape 30 de accidente rutiere:

Recomandăm cetățenilor să se informeze doar din surse oficiale pe care se publică informații actualizate despre starea drumurilor, condițiile de trafic și regimul de lucru al tuturor instituțiilor. În cazul în care ați decis să porniți la drum, vă îndemnăm să păstrați în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri. În situații de risc apelați Serviciul 112.

Cmentariile sunt închise