Ultimul sunet dat de organizatori. Celebrul Salon Auto de la Geneva se închide după aproape 100 de ediții

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Fundația Comité permanent du Salon international de l’automobile a decis să nu organizeze următoarea ediție a Salonului de la Geneva din cauza perspectivelor incerte. Asta chiar dacă la sfârșitul ediției din acest an s-a anunțat cea din februarie 2025, a 92-a la număr.

Geneva Motor Show 2024
Geneva Motor Show 2024

Detaliile dintr-un comunicat de presă publicat în această după amiază:

În timp ce ediția de relansare din februarie 2024 intenționa să repoziționeze și să perpetueze Salonul Internațional de Automobile de la Geneva (GIMS) după o absență de patru ani cauzată de COVID-19, Consiliul de administrație al Fundației Comité permanent du Salon international de l’automobile constată că există prea multe incertitudini legate de industria auto și de erodarea atractivității marilor saloane europene, pentru a-și asuma riscul de a investi în continuare în viitor.

„Această decizie extrem de regretabilă nu trebuie să diminueze eforturile și determinarea cu care am încercat să ne recâștigăm succesul. Cu toate acestea, trebuie spus că lipsa de interes manifestată de producători față de Salonul de la Geneva într-un context industrial dificil, concurența din partea saloanelor de la Paris și München, care sunt preferate de industria lor internă, și nivelul de investiții necesare pentru a menține un astfel de salon, sună lovitura finală pentru o ediție viitoare.”

Alexandre de Senarclens, președintele Fundației Comité permanent du Salon international de l’automobile

O decizie responsabilă

În imposibilitatea de a-și atinge obiectivul statutar, Consiliul de administrație al Fundației, în cadrul responsabilităților sale, va solicita în mod oficial autorității cantonale de supraveghere a fundațiilor (ASFIP) autorizația de dizolvare a fundației. Această decizie vine ca urmare a recunoașterii faptului că condițiile de piață din Europa nu sunt favorabile succesului edițiilor viitoare.

„Fără angajamentul și convingerea echipelor operaționale ale GIMS, sub conducerea lui Sandro Mesquita, nu ar fi existat niciun show la Geneva și nici la Doha. Echipele și-au pus toată determinarea pentru a revigora acest salon auto după pandemia COVID.”

Alexandre de Senarclens

Într-un context mai favorabil și cu un concept unic, GIMS Qatar își va continua drumul

„Pentru viitorul său festival dedicat excelenței în domeniul auto și pe fondul unei prime ediții de succes, GIMS Qatar poate continua să se bazeze pe know-how-ul și competențele recunoscute ale echipelor care au inițiat și dezvoltat conceptul și implementarea acestuia. Este o satisfacție să realizăm că saloanele auto continuă să atragă mărci din diferite părți ale lumii și că Salonul Internațional de Automobile de la Geneva și-a consolidat atractivitatea în Orientul Mijlociu.

Sandro Mesquita, CEO al GIMS

Următoarea ediție este planificată la Doha, în noiembrie 2025. Organizatorii intenționează ca evenimentul să aibă loc la fiecare doi ani.

Salonul Auto de la Geneva și-a început activitatea din anul 1905. Salonul era considerat ca fiind un teren de joc echitabil pentru constructorii auto din lume, ajutat de faptul că Elveția nu are o industrie auto proprie. Iată rezumatul ultimei ediții care a avut loc în februarie 2024.

Vezi și: (video) Ce s-a văzut și ce nu s-a văzut la Salonul Auto de la Geneva 2024

Cmentariile sunt închise