Pe piaţa rusă rămân producătorii chinezi şi coreeni. Cum s-au înțeles ultimii cu americanii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În doar câteva zile, suspendarea activității în Rusia a fost anunțată de majoritatea producătorilor auto din Europa, Japonia și Statele Unite. După acest articol vom publica un altul în care vom completa lista celor care s-au alăturat sancţiunilor şi acţiunilor de protest pe parcursul ultimelor 24 de ore.

Însă este este important de reţinut: producătorii vorbesc despre oprirea furnizării de mașini către Rusia și uzinele locale, dar nimeni nu a anunțat încă o ieşire completă de pe această piaţă! Acest lucru lasă o oarecare speranță că, după încetarea “operațiunii militare speciale” și stabilizarea economiei, companiile își vor relua activitățile tradiţionale.

FOTO: youtube.com

Dar până se va întâmpla asta, dacă se va mai întâmpla, producătorii chinezi şi din Coreea de Sud vor face legea pe piaţa din Rusia. Într-un fel, acum a venit timpul lor!

Deși Republica Coreea a susținut pe 28 februarie sancțiunile inițiate de SUA împotriva Rusiei, potrivit agenției coreene Yonhap, Ministerul Comerțului din această țară a convenit cu Statele Unite anumite excepții pe lista mărfurilor supuse sancțiunilor. În primul rând este vorba despre produse strategice (inclusiv semiconductori), care utilizează tehnologii și software americane.

Mașinile erau însă în afara sancțiunilor, alături de smartphone-uri, mașini de spălat vase și alte electronice de larg consum Made in Korea. Aceasta înseamnă că la zi, livrările lor din Coreea de Sud către Rusia pot continua. De asemenea, potrivit Ministerului Coreean al Comerțului, companiile locale pot obține aprobarea SUA pentru furnizarea de componente fabricilor lor din Rusia. Uzina Hyundai din Sankt Petersburg, unde se fac şi câteva maşini KIA, a fost oprită pe 1 martie din cauza lipsei de componente, dar în același timp s-a anunțat că își va relua activitatea din 9 martie.

La moment sunt puternic hotărâți şi producătorii chinezi, asta pentru că prietenul Rusiei, China, nu s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei. Companii precum Geely și Chery au anunțat deja că îşi vor continua activitatea pe piața rusă, urmând să-şi pună la punct problemele logistice apărute şi listele de preţuri.

În particular, Chery a confirmat că planurile de extindere a gamei de modele a mărcii sale Exeed rămân în vigoare, iar din martie vor începe vânzările modelului Exeed LX.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/