Un american a acționat în judecată compania Mercedes-Benz pentru „ghilotina” din maşina sa. Ce a păţit
Un locuitor din Arizona, SUA, a dat în judecată compania Mercedes-Benz. Conform informațiilor disponibile, din cauza sistemului opţional soft close pentru portierele SUV-ului său, un GLE 450, și-a pierdut o parte din deget!
Bărbatul a numit această dotare drept o „ghilotină modernă” și a fost revoltat că marca germană oferă astfel de echipamente fără alte avertizări şi măsuri de protecţie, notează carcomplaints.com.
Americanul a avut de suferit în octombrie 2021. A coborât din mașină într-un garaj, stând cu spatele la ea, ținând mâna dreaptă pe montantul central. Portiera a fost închisă suficient de mult pentru ca sistemul să recunoască asta, să o tragă automat şi să o închidă complet.
Drept urmare, degetul mare i-a fost prins. Medicii l-au internat de urgență, dar nu au putut face nimic altceva decât într-un final să-i amputeze o parte din falangă, cea superioară (a fost eliminat osul falangei distale proeminente și țesutul moale și nervii din jur)!
Reclamantul consideră că producătorul auto ar fi trebuit să furnizeze niște senzori de protecție în sistem care să nu permită ușilor cu un mecanism de închidere moale, aproape silenţios, să provoace leziuni. De regulă astfel de senzori se propun pentru hayonuri cu deschidere şi închidere automată.
Locuitorul din Arizona a estimat că din cauza incidentului va pierde aproximativ 500.000 de dolari din salariu.
„Un bărbat cândva mândru și independent este acum forțat să se bazeze pe soția sa pentru a-l ajuta cu mersul la toaletă, să facă un duș, să se spele pe dinți, să se îmbrace și să-și încheie nasturii la cămașă. De asemenea, are dificultăți în a scrie manual, a mânca alimente, a lega șireturi, a folosi unelte și nu mai este în măsură să ajute la treburile casnice”, sunt declarațiile din proces.
Mercedes-Benz nu este singurul producător auto care a fost dat în judecată pentru ușile cu închidere moale, Jaguar și BMW confruntându-se, de asemenea, cu afirmații similare legate de lipsa senzorilor. În dosarul împotriva BMW, judecătorul pur şi simplu a respins procesul spunând că oamenii și-au prins degetele în ușile mașinilor de când au fost inventate ușile, iar ușile BMW nu fac excepție.
Vezi şi:
Cmentariile sunt închise