Un inspectorat de poliţie din SUA a calculat întreținerea unei Tesla Model 3 comparativ cu a unui Dodge Charger

Deja nu mai este un secret că în SUA, poliţia din diverse oraşe foloseşte pentru munca de zi cu zi, într-o oarecare măsură, maşini electrice, deşi la nivel federal ponderea maşinilor cu motoare care consumă benzină este încă foarte mare.

Dar există vreun avantaj din punct de vedere financiar dacă este să optezi pentru o maşină electrică sau cei care fac asta doar vor să ţină pasul cu tendinţele? Inspectoratul de poliție din oraşul Bargersville, statul Indiana, a căutat să afle un răspuns la această întrebare.

În august 2019 au ales şi au cumpărat o Tesla Model 3, iar timp de un an s-a dus o evidenţă a întreţinerii şi cheltuielilor făcute pe seama electromobilului. După un an de zile de exploatare, cifrele au fost comparate cu ale modelului predecesor, care s-a folosit paralel – un sedan pur american Dodge Charger.

S-a dovedit că timp de 12 luni, economia utilizării unui Model 3, comparativ cu a unui Charger, este mai mult decât evidentă. Acest lucru se datorează în principal costurilor zero de întreținere și “carburantului” semnificativ mai ieftin.

Pentru comparaţie, pentru utilizarea unui Dodge Charger s-au cheltuit 7.580 de dolari, în timp ce pentru o Tesla Model 3 – doar 825, diferenţa fiind într-un final de 6.755 de dolari!

De notat însă este că electromobilul a costat inițial mai mult decât sedanul pe benzină – 41.945 vs 33.612 dolari. Totuşi, trebuie admis faptul că diferența de 8.333 dolari aproape că s-a nivelat timp de un singur an, astfel încât, după alţi câţiva ani de exploatare, mașina electrică va face un salt mare înainte în ceea ce priveşte cheltuielile totale şi în plus se va putea chiar recupera o bună parte din cei 42.000 de dolari investiţi, dacă nu chiar toţi.

Ca urmare a acestui experiment, inspectoratul din Bargersville a ajuns la concluzia că este mai profitabil să aibă în flota sa electromobile.

Vezi şi:

https://autoblog.md/o-masina-de-politie-tesla-s-a-descarcat-in-timpul-unei-urmariri-stie-deja-toata-america-si-nu-numai/
https://autoblog.md/s-a-calculat-beneficiile-detinerii-unor-masini-tesla-intr-un-parc-prestator-de-servicii-de-transport/
https://autoblog.md/video-proprietarul-unei-tesla-model-s-primul-care-a-intrat-in-2020-cu-peste-un-milion-de-km-parcursi/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/