Accident grav despre care poliția nu a informat publicul. Șoferul a primit arest preventiv a doua zi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procuratura raionului Drochia anunță că pe faptul unui accident de circulație, produs la data de 18 ianuarie 2024, pe o stradă din orașul Drochia, de către Inspectoratul de Poliție Drochia a fost pornită o cauză penală, potrivit art. 264 alin. (3) lit.b) din Codul Penal – „Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul unei persoane”.

Potrivit acuzării, la 18 ianuarie 2024, pe timp de seară, învinuitul, conducând un automobil pe strada Mitropolit Varlaam din orașul Drochia, a încălcat Regulamentului Circulației Rutiere al Republicii Moldova, în rezultatul cărui fapt a lovit cu mașina un bărbat de 74 de ani care traversa carosabilul regulamentar, pe trecerea de pietoni. 

În rezultatul leziunilor corporale suportate, victima a decedat în incinta IMSP „Spitalul Raional Drochia”.

Conducătorul mijlocului de transport a fost reținut. La 19 ianuarie 2024, a fost admis demersul procurorilor și aplicată măsura preventivă – arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile în privința învinuitului. 

Procuratura raionului Drochia, în comun cu angajații poliției, vor efectua, în continuare, toate acțiunile relevante pentru justa soluționare a cauzei. În acest stadiu al investigațiilor, șoferul automobilului beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

IP Drochia a refuzat să ne ofere detalii precum vârsta conducătorului auto, ce prevederi RCR a încălcat și dacă el a fost cel ce a alertat autoritățile despre evenimentul neplăcut, etc.

Cmentariile sunt închise