(video) JMS 2023: Honda a arătat panoul de caroserie care nu necesită vopsit şi prototipul noului Prelude

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Honda, un producător la fel de important de autovehicule, nu are cum să lipsească de la Japan Mobility Show 2023. A pregătit pentru această expoziţie mai multe produse de mobilitate, însă dorim să scoatem în evidenţă doar câteva dintre cele mai interesante.

Priviţi cum arată conceptul Sustaina-C și mopedul electric Pocket Concept, realizate în același stil. Ambele fac uz de panouri de caroserie realizate din compozite care nu necesită vopsire.

Honda spune că a dezvoltat un nou material pe bază de rășină acrilică. Avantajul este că panourile turnate în acest fel nu necesită vopsire suplimentară. Dar, în același timp, consumatorii vor trebui să accepte estetica unei structuri eterogene cu sclipici integrat în masă.

Kenki Tanaka, inginer-șef al departamentului de cercetare a vehiculelor electrice, a explicat că vopsirea este un proces foarte murdar din punct de vedere ecologic, 80% din emisiile de CO2 din timpul producției de mașini în fabrici fiind asociate anume cu vopsirea. „Cu acest proiect, scopul nostru a fost să evităm vopsirea în sine – și astfel să ne reducem amprenta de carbon.”

Rășina acrilică poate fi transparentă sau translucidă. Partea inferioară a lunetei de pe Sustaina-C este translucidă.

Şi un “One more thing” de la Honda a venit sub forma Prelude Concept, dar care este mai degrabă un prototip de maşină sport de producţie. Aceasta este unul dintre cele două modele pe care Honda a spus în aprilie 2022 că le pregăteşte. Amintim că Prelude s-a numit un coupe al mărcii, care a fost produs în cinci generații din 1978 până în 2001.

„Piața globală de mașini a fost capturată de crossovere. Este cu atât mai surprinzător că Honda nu a făcut din noul Prelude un vehicul de teren, ci a păstrat aspectul unui coupe cu tracţiune faţă pentru şoferii tineri.”

Honda nu a lansat nicio informație suplimentară, menționând doar că mașina este „electrificată”. Nu se exclude că împarte platforma şi agregatele cu noul Civic.

Cmentariile sunt închise