Reacția Mercedes-Benz și VW la planul UE de a renunța din 2035 la motorul cu ardere internă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Grupurile auto Volkswagen și Mercedes-Benz salută intenția UE de a interzice motoarele cu ardere internă. Producătorii auto consideră că planul Uniunii Europene de a impune o reducere de 100% a emisiilor de CO2 ale autoturismelor până în 2035 este (deja) realizabil.

Regulamentul, care este pe ultima sută de metri în a fi definitivat, după ce va fi discutat în parte cu ţările membre pentru ca acestea să-şi exprime opinia şi să ia o decizie de ordin legislativ, va avea ca efect interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare cu ardere internă în blocul comunitar după acest an.

Parlamentul European a susținut planul Comisiei Europene, în ciuda încercărilor mai multor grupuri din industrie, inclusiv prin influența asociației auto germane VDA, de a slăbi obiectivul de reducere la 90%.

VW a numit planul UE un „obiectiv ambițios, dar realizabil” și a spus că trecerea industriei către electromobilitate este „ireversibilă”.

„Este singura modalitate rațională din punct de vedere ecologic, tehnologic și economic de a înlocui motoarele cu ardere internă cât mai repede posibil”, a spus producătorul auto.

Mercedes-Benz a salutat, de asemenea, interdicția în principiu.

„Până în 2030, suntem pregătiți să mergem complet electric oriunde ne permit condițiile de piață. Decizia pune sarcina factorilor de decizie să se asigure că infrastructura necesară este în vigoare”, a declarat joi șeful de relații externe al grupului, Eckart von Klaeden, pentru Agenția Germană de Presă (DPA), scrie Autonews.

Planul de eliminare a emisiilor de CO2 de la vehicule face parte din pachetul „Fit for 55” al Comisiei Europene pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

VW a spus că sprijinul Parlamentului European ajută la asigurarea securității producătorilor auto pentru viitor.

Principalul grup de lobby al industriei auto europene, ACEA, și-a exprimat sprijinul general pentru obiectiv, dar a solicitat un raport intermediar privind progresele înregistrate pentru a stabili obiectivele post-2030.

Amintim că Ford Motor, VW Group, Stellantis și Jaguar se numără printre producătorii auto care au declarat că vor înceta să mai vândă mașini pe benzină și diesel în Europa până în 2035 sau mai devreme.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise