Un ministru rus a anunţat despre deciziile luate de Renault Group privind activitatea sa în Federaţia Rusă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Au apărut primele detalii despre următorul pas pe care Renault Group intenționează să-l facă, privind activitatea sa pe piaţa din Federaţia Rusă, după ce şi-a suspendat-o pentru o perioadă nedeterminată.

Agenția TASS, citând declarațiile Ministrului Industriei și Comerțului Denis Manturov, scrie că Renault intenționează să-și transfere pachetul de acțiuni deținut la AvtoVAZ către statul rus, cu posibilitatea răscumpărării acestuia în termen de cinci, maximum șase ani. 

Cel mai probabil, Institutul de stat NAMI îl va primi în gestiune.

FOTO: ixbt.com

AvtoVAZ este acum în totalitate în proprietatea companiei moscovite Lada Auto Holding, care este la rândul său în proporție de 67.6% deținută de Grupul Renault și 32.4% de corporația rusă Rostec. Structura AvtoVAZ include și uzina Lada Ijevsk, care produce modele Vesta. 

Denis Manturov a menționat că noua conducere a AvtoVAZ va ​​fi numită în comun de NAMI și Rostec. El a mai declarat că nu au existat negocieri privind transferul de acțiuni unor companii chineze sau altor companii străine, după cum s-a vehiculat anterior în presă.

„Cumpărarea, darămite naționalizarea, nu face parte din planurile noastre. Dar dacă o companie nu are capacitatea de a furniza componente astăzi, nu putem sta nelimitat într-o așteptare. Vom fi nevoiți să găsim o alternativă. Acest lucru se va aplica tuturor producătorilor de automobile care vor amâna decizia”, a subliniat ministrul.

În plus, Manturov a anunțat că Renault va scăpa și de fabrica sa din Moscova. Inițial, se numea Avtoframos și aparținea Renault și guvernului de la Moscova, dar în 2012 compania franceză a cumpărat complet fabrica și a devenit unicul proprietar. Acum, întreprinderea din Moscova va fi transferată guvernului Moscovei și, ulterior, vor fi produse prin intermediul acesteia şi alte automobile.

Termenii tranzacțiilor nu au fost încă indicați, iar Renault și AvtoVAZ încă nu au făcut declaraţii proprii la acest subiect.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/