Un nou record de vânzări pentru Tesla! Posibil şi-a îndeplinit planul şi asta în ciuda pandemiei

Tesla se numără printre primii producători auto care face publice, la fiecare început de an, informaţii cu privire la succesul pe care l-a înregistrat în producție şi vânzări în ultimele 12 luni.

Noul raport ne spune, preliminar, că volumul de electromobile realizate nu a fost suficient pentru a atinge obiectivul de jumătate de milion de maşini livrate, însă a fost foarte aproape să se întâmple!

Tesla a vândut în 2020 un număr de 499.550 de mașini electrice, astfel încât planul a fost îndeplinit în proporţie de 99.91%. De notat că cifrele finale se pot diferenţia cu 0.5% sau mai mult, astfel încât, conform datelor actualizate, care vor fi furnizate la sfârșitul lunii ianuarie, obiectivul ar putea totuşi să fie atins şi depăşit.

În total, compania a vândut 442.511 de unităţi Model 3 şi Model Y, în timp ce cota celor mai scumpe modele din gamă – Model S şi Model X – a ajuns la doar 57.039 unităţi. Tesla ţine să menţioneze că produsele luate în calcul ca fiind livrate reprezintă cele plătite și predate clienților cu înregistrarea tuturor documentelor relevante.

De cealaltă parte, producția de electromobile s-a rezumat la 509.737 unități, dintre care 454.932 au fost de modele 3/Y, iar 54.805 pentru modele S/X.

Elon Musk a declarat în repetate rânduri că Tesla va putea atinge obiectivul de a livra 500.000 de vehicule într-un an. El a intenționat să facă acest lucru încă în 2019. La începutul lui 2020, Tesla a anunțat că va depăși semnificativ această cifră până la sfârșitul anului, dar pandemia a dus la întreruperi în funcționarea fabricilor din China și California, precum și o scădere a vânzărilor.

În al patrulea trimestru din 2020, Musk a făcut toate eforturile posibile pentru a îndeplini sarcina generală de producţie și vânzare a 500.000 de mașini. A publicat în mod repetat scrisori motivaționale în adresa angajaților.

În acelaşi timp, din cauza acestei grabe, în presa americană s-au majorat numărul de materiale despre cazuri privind calitatea slabă a construcției produselor Tesla. Cumpărătorii s-au plâns anterior de defectele pe care le-au găsit în modele 3/Y, iar după creșterea producției numărul pretenţiilor a crescut. Printre acestea se numără goluri inegale între panourile caroseriei, portiere care se închid prost, vopsea de calitate inferioară, o deficiență la îmbinarea panourilor interioare, etc.

Pe de altă parte, în acelaşi raport de vânzări, Tesla a anunţat că producţia lui Model Y a început la fabrica sa din Shanghai, livrările urmând să demareze în cele mai scurt timp.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-tesla-a-ajuns-sa-aiba-atat-de-multi-bani-incat-poate-cumpara-orice-producator-auto-din-lume-cu-o-conditie/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/