Un nou record! Sute de şoferi au fost prinşi circulând cu viteză şi fără centuri cuplate pe drumuri alunecoase

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

INSP a dat publicității una dintre ultimele statistici de weekend din acest an şi aceasta include un nou record. Deşi, cu siguranţă, cifrele ar fi de fiecare dată mult mai mari dacă inspectorii ar putea împânzi absolut toate drumurile din ţară, astfel încât fiecare contravenient să nu poată scăpa de penalizare.

Printre cei 4.000 de șoferi care au comis încălcări în trafic şi au fost sancționați zilele trecute, peste 700 (cel mai mare număr anunţat în acest an) au încălcat regulile elementare de folosire a centurii de siguranţă, în condițiile în care vremea s-a schimbat, carosabilele au devenit alunecoase, iar mai multe accidente rutiere s-au soldat cu tragedii!

Conform informațiilor, cea mai predominant întâlnită încălcare a fost depășirea limitelor legale de viteză, 1.007 alegând să se joace cu viaţa proprie sau a pasagerilor. În stare de ebrietate la volan au fost depistați 32 de conducători auto.

Alţi 109 au purtat convorbiri telefonice în timpul conducerii, 368 au oprit mașina în locuri interzise, 211 nu au acordat prioritate legală pietonilor sau cicliștilor, iar alţi peste 580 nu au respectat indicatoarele rutiere de prioritate, printre altele.

Polițiștii au mai fost solicitați să intervină şi la 194 de chemări parvenite la numărul unic de urgență 112.

Conform INSP, în perioada 1-5 decembrie, până astăzi la ora 6:00, pe teritoriul țării au avut loc 37 de accidente rutiere grave, soldate cu patru persoane decedate (printre care şi o elevă) și 47 traumatizate!

Iar pe parcursul lunii noiembrie, 28 de vieți au fost pierdute și 193 de persoane au fost traumatizate.

Adresarea INSP:

  • Recomandăm, în special, conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic!
  • Întrucât ceața şi depunerile de polei influențează circulația rutieră, recomandăm șoferilor să fie atenți pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite şi sate!
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, lapoviţa şi ceaţa pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, fiți înțelegători şi nu blocaţi intersecțiile!
  • Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil deplasarea pe părțile carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă; să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor!
  • În situații de urgență, apelați Serviciul de Urgență 112!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/