Un proprietar de Mercedes-Benz a primit o compensație după ce a descoperit că tapiţeria scaunelor e parţială din plastic

Un automobilist nemulțumit a câștigat câteva sute de lire sterline drept despăgubire, acordate chiar de Mercedes-Benz după ce a descoperit că tapiţeria din piele de pe scaune este realizată parţial din plastic!

Într-o hotărâre care ar putea deschide calea pentru mai multe pretenții împotriva producătorului german de automobile premium, un ombudsman independent a concluzionat că orice loc dintr-o maşină, despre care se anunţă că e tapiţat cu piele, ar trebui să fie din piele autentică sută la sută.

Susținând plângerea conducătorului auto și compensaţia în valoare de 850 de lire sterline primită, specialistul a mai adăugat că descrierea scaunelor tapiţate cu piele, găsită în broșurile de vânzări ale Mercedes-Benz, nu este altceva decât o înşelătorie pură.

Kerry Costello, un britanic în vârstă de 72 de ani, a decis să-şi împlinească un vis măcar la pensie şi a plătit aproximativ 35.000 de lire sterline pentru a-şi cumpăra Mercedes-Benz E300 Cabriolet, aproape nou, cu un interior tapiţat cu “piele de culoare neagră”. S-a întâmplat asta acum un an, în februarie 2018, automobilul fiind cumpărat de la dealerul local din Bury St Edmunds, Suffolk.

Mercedes-Benz mai percepe local o primă de 912.50 de lire sterline pentru clienții care optează pentru scaune tapiţate cu piele în autoturismele noi, spre deosebire de cele realizate din material sintetic numit de germani Artico, care este similar cu vinilul.

Vezi şi: (video) Test Drive: Mercedes-Benz E-Class Coupe

După ce a citit o situaţie care a dezvăluit modul în care un alt proprietar de Mercedes a fost atât de sceptic cu privire la pielea de pe scaunele maşinii sale, încât a trimis mostre pentru a fi analizate într-un laborator, iar rezultatele au demonstrat că părţi ale tapiţeriei erau făcute din poliuretan, omul de afaceri pensionar şi-a pus mari semne de întrebare.

În acestă ordine de idei, Kerry Costello a mers din nou la dealerul Mercedes-Benz pentru a întreba dacă scaunele sale au fost făcute din piele sau parțial din plastic. Pentru că nu a primit un răspuns satisfăcător a scris o plângere către un ombudsman care lucrează în domeniul auto.

Specialistul, având împuterniciri, a cerut explicaţii, iar drept răspuns a aflat că “scaunul este tapiţat cu piele, dar folosește şi alte materiale pentru a-i da rigiditate și pentru a-i menţine structura”. Reprezentați-i Mercedes-Benz au mai subliniat că domnul Costello nu a plătit direct pentru opţiunea de a avea scaune din piele deoarece maşina nu era una nouă, astfel încât nu a suportat nici o pierdere.

Chiar şi aşa, ombudsmanul a considerat descrierea scaunelor una “înșelătoare”, adăugând: “Cred că, dacă documentele spun că interior este din piele, presupunerea ar fi că acest lucru este pe deplin din piele fără alte materiale suplimentare”.

La rândul său, Kerry Costello, care acum scrie romane thriller crime, a declarat: “Am plătit o grămadă de bani pentru această mașină și m-am aşteptat la o descriere exactă a ceea ce am cumpărat. Dacă alți șoferi vor urma aceeași cale ca și mine, mă aștept ca ei să aibă același rezultat”.

Un purtător de cuvânt al Mercedes-Benz a declarat pentru Daily Mail că producătorul respectă întocmai regulile care stipulează ce poate fi descris ca tapițerie din piele în mașini.

Vezi şi: Companiei Mercedes-Benz i-a fost interzisă vânzarea maşinilor cu sistem Airscarf

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/