Un tânăr șofer, devenit pieton ieri, a fost sancționat penal de polițiștii de frontieră din vama Albița

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Funcționează sau nu pedeapsa privind privarea de dreptul de a conduce vehicule? În timp ce unii moldoveni de pe al nostru plai o ignoră şi circulă în continuare bine mersi pentru că nu sunt monitorizați în cel mai activ mod, în România lucrurile stau altfel, inclusiv la controalele de frontieră!

În după amiaza zilei de ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pentru ieşire din România, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 31 de ani, care conducea un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. În urma verificărilor specifice s-a constatat că bărbatul are dreptul de a conduce vehicule suspendat, fără drept de circulație, sancţiune aplicată chiar începând cu data de 4 iunie 2023!

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul având dreptul de conducere suspendat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În România, pedeapsa pentru această infracțiune este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă penală.

Cmentariile sunt închise