Următorul pe listă. Şi Nissan a decis să plece din Federaţia Rusă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nissan a urmat calea Renault și și-a anunțat astăzi oficial retragerea de pe piața rusă. Toate activele companiei situate în țară vor fi transferate în proprietatea statului rusesc pentru un preț simbolic, cu o opțiune de răscumpărare în următorii șase ani, dacă lucrurile se vor normaliza. 

Această tranzacție include fabrica auto din Sankt Petersburg, complexul ştiinţific de cercetare şi dezvoltare aferent, precum și sediul central din Moscova. Toate acestea vor trece sub controlul NAMI, institutul auto care este autorul proiectului de la baza maşinilor mărcii AURUS.

Uzina Nissan din Sankt Petersburg a fost lansată în 2009 cu o investiție inițială de 200 de milioane de dolari. Ulterior, pentru extinderea platformei s-au cheltuit alte 167 de milioane de euro, capacitatea a fost crescută de la 50 la 100 de mii de vehicule pe an și au apărut facilități de producție aferente. 

În ultimii ani acolo au fost făcute modelele Nissan Qashqai, X-Trail și Murano. Producția a fost oprită în ziua de 14 martie 2022 din cauza întreruperilor de aprovizionare și nu a mai fost reluată de atunci. Personalul întreprinderii include aproximativ 2.000 de angajați.

Pe lângă cele trei modele menționate, Nissan a vândut și modelele Terrano și Pathfinder în Rusia. Producția lui Terrano la fabrica Renault din Moscova a fost, de asemenea, întreruptă în primăvară, în timp ce modelul Pathfinder venea direct din SUA. Mașinile mărcii subsidiare Infiniti erau la fel, doar importate. Toate livrările au fost oprite, la fel, încă din primăvară. 

Vânzarea va transfera toate operațiunile Nissan din Rusia sub entitatea juridică Nissan Manufacturing Russia LLC (NMGR). Sub noua proprietate a entității NMGR, toți angajații Nissan vor primi o protecție a muncii de 12 luni. Iar conform unor informaţii, angajaților reprezentanței companiei din Moscova li s-a oferit posibilitatea de transfer la sucursalele Nissan din alte țări. 

Potrivit primelor estimări, pierderile financiare pentru Nissan în urma acestei decizii se vor ridica la 100 de miliarde de yeni (circa 700 de milioane de dolari).

AvtoVAZ va ​​fi angajat în garanție și servicii post-vânzare pentru mașinile Nissan în Rusia, deja în calitate de fost partener. Conform planului, dealerii Nissan care au decis să continue să lucreze cu mașini de marcă japoneză vor semna acorduri relevante cu AvtoVAZ, care va prelua controlul asupra depozitului central de piese de schimb și va organiza furnizarea de piese și consumabile necesare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/