Util șoferilor! Acestea sunt companiile de asigurări din Moldova cu cele mai multe plângeri

0

Fie că este vorba despre polița obligatorie de asigurare auto sau de asigurarea CASCO, mii de proprietari de automobile din Moldova au grijă să își asigure anual mașina. Din păcate nu toți dintre ei au parte de o experiență plăcută atunci când ajung să-și recupereze daunele în urma unor accidente rutiere ce au avut loc.

Traffic accident - one driver on the mobile phone, second expressing anger
sursa foto:  autocityfredericton.ca

Cei care cunosc și își doresc să-și apere drepturile merg la Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) pentru a depune o plângere împotriva companiei de asigurări. Astfel, în baza numărului de plângeri depuse, noi am organizat un top al companiilor cu cele mai multe petiții depuse din partea clienților. Însă aici trebuie să atragem atenția că nu de fiecare dată clienții sunt corecți, motiv pentru care o parte din aceste plângeri pot fi neîntemeiate. Însă în acest mod vom ști aproximativ care dintre companiile de asigurare din Moldova sunt cele mai bune și care dintre ele ar trebui evitate.

 

asito

Cele mai puține plângeri au fost înregistrate de companiile  TRANSELIT, KLASSIKA Asigurări și AUTO-SIGURANȚA, ALLIANCE Insurance Group, DONARIS Vienna Insurance Group, ACORD-GRUP și GALAS.

Există companii care au lucrat impecabil și nu s-au ales cu nici o plângere din partea clienților. Acestea sunt GRAWE CARAT Asigurari, MOLDOVA-ASTROVAZ și SIGUR-ASIGUR.

Menționăm că la baza acestui articol stau informațiile înregistrate de CNPF în perioada ianuarie 2015 – septembrie 2015.

Dacă este să ne referim doar la asigurările auto, atunci din petițiile depuse la CNPF 481 plângeri au fost înregistrate penru clasa asigurărilor obligatorii auto, 28 de plângeri țin de clasa asigurărilor CASCO, iar 111 plângeri au fost depuse în baza contractelor de asigurare a vieții.

sursa: xprimm.md 

 

0 comentarii
 1. ghita spune

  Sunt date eronate compania MOLDOVA-ASTROVAZ este una din cele mai rele ea nici nu calculeaza ca umea inc az de despagubire. Mie in loc de cauciuc nou mila calculat cu uzura de 20 de ani e corect? cine poarta un cauciuc 20 de ani dar asa e la noi rahatul e pe rpima pozitie!

 2. Ion spune

  Corect numarul de plingeri ar trebui raportat la numarul de asigurati….

 3. Anonim spune

  de unelea din ele nici nu am auzit,,si cred ca anca multi altii la fel ca mine nu stiu de ele,si dac s-ar da un raport in baza de nr de asigurari o ferite de fiecare cred ca ar fi altceva….apropo un om mi-a soptit ca se incearca sa se distruga compania asito asa ca e clar ….

 4. viorel spune

  de unelea din ele nici nu am auzit,,si cred ca anca multi altii la fel ca mine nu stiu de ele,si dac s-ar da un raport in baza de nr de asigurari o ferite de fiecare cred ca ar fi altceva….apropo un om mi-a soptit ca se incearca sa se distruga compania asito asa ca e clar ….

 5. Eugen spune

  Cineva asigura 2 masini pe an si respectiv nu are cui plati pagube si este pe primul loc, dar cineva asigura jumatate de moldova si are 15 plingeri si este companie cu numar mare de plingeri… (Asta nu se refera la Asito, ei chiar nu achita)

 6. Rusu Dorin spune

  Cea mai bravo cu care am avut ocazia să mă despagubeasca e ,,Garantia,,!!! M-au achitat în timp de o săptămână. Valoarea pagubei pricinuite mie a fost calculat corect. Tin sa mentionez că n-am apelat nici la cumetre,neamuri,atcaturi,zacaruri si alte traditii ,,maldavinesti,, . Un sfat la toti participantii la trafic să alegeti această companie. Nu fac publicitate!!!

 7. Zoro spune

  Stau si eu cu asa problema. Eu is la Moldasig – asigurare obligatorie. Deja astept mai mult de 2 luni si cred ca degraba ajunge si rindul la mine, Pacat ca nu ma pot repara la dealerul oficial pentru ca mi-au calculat cu vreo 3000 de lei mai putin adica trebuie sa-i pun din buzunarul meu. CIND I-AM INTREBAT CARE E PROBLEMA MI-AU SPUS CA STATUL E VINOVAT DE TOATE SI NU EI. Ar fi mai bine sa inchida asa companii si sa lase vreo 3 bune si sa puna o valoare corecta a asigurarii ca sa nu fim nevoiti sa reparam masini aproape noi in boxe de cadre care nu au nimic in comun cu reparatia masinilor. DE ASTA SI SUNT MASINI CARE LA ACCIDENTE SIMPLE MOTORUL INTRA IN SALON din cauza ca sunt facut in boxe. Mai in scurt e mare bardac la dinsii. Am fost mai inainte si la Donaris. Da au dat suma toata cei drept peste 3-4 luni desi eram pe casco. Odata sa priit in timp de o luna Daca e sa vorbim de asigurare obligatorie atunci la toti e bardac mare de tot si deobicei masinile se repara in boxe.

  1. Nikita spune

   Întradevăr statul e de vină, deoarece la Polița RCA se despăgubește conform legii 414 cu privire la asigurările de răspundere civilă auto, dar cum ați menționat, casco deja e altceva, aici merg interesele între compane și client, și legea joacă rol doar la general, dar toate mărunțișurile se stabilesc în contract

 8. Musea spune

  Cu asigurarea obligatorie e clar. Sa depui plingere or nu? Care e rostul daca au depratament juridic si hranesc o gramada de juristi? Cred ca intradevar ar trebui de inchis majrotitatea si de lasat vreo 3 si ajunge.

 9. Vovan spune

  Nici eu nu am intilnit vreo companie pentru care asi pune mina in foc. Am fost si la Donaris si la altele. Daca ai Casco e alta poveste. Principalul e sa poti repara masina la dellllalerul oficial da nu sa te zvirla prin toate bortile din chisinau. ODATA AM VAZUT UN TAXIST CUYM STRINGEA BUCATILE DE PLASMAS, Erau vreo 20 de bucati din bamper. Din cite inteleg el o fost lipit de o gramada de ori. PE URMA LA PATSANI IN BOXA SI DATA VIITOARE INTRA MOTORUL IN SALON. In afara de bamper mai este si alta protectie de care multi uita. Fac buzele si tipa so reparat.

 10. Muraziu spune

  Iaca ma uit la protv cum so cioknit un RAV 4 si un Mitsubishi. Din cite vad la RAV maica motorul nu so pornit in salon. Cred ca inainte de asta o fost reparat in BOXA la patsani. TREBUIE DE inchis mincaii istea de asiguratori. Va fi de ajuns vreo 3-4 maxim. Putini si buni.

 11. Vera spune

  Stii este o logica cu minimizarea numarul de asiguratori. NUMAI DACA DE GINDIT CITI MINCAI STAU IN FIECARE COMPANIE DE ASIGURARE. La care se mai adauga arenda la office si tot asa. Intradevar de lasat vreo 2-3

 12. Pasarica spune

  Din partea mea toti lucreaza dea dracului. Damu asta cui ii merge. Daca ai masina de 3 ani chiar daca ai cumparato din salon noua iti vor spune ca ia trecut garantia si te trimat la punctul lor unde baetii se specializeaza mai mult in lipirea plasmasului si spakliuit. Azi repara masini toti care cind erau mici se jucau cu masina prin nisip. CHIAR SI LA DEALERII OFICIALI LASA MULT DE DORIT DA ACOLO MACAR AI CUI DA IN CAP. Da cind te uiti la aistea din Boxe vai de capul lor saracii ca iti vine sa le dai de pomana. Bataie de joc.

 13. Budulai spune

  De exemplu la baetii in boxa repararea stergatoarelor costa 10 lei pe cind la dealer official asta undeva la 400 de lei. Este diferenta? Este! Unde e mai bine? In Boxa! Daca e sa repari ceva ce tine de siguranta doua variante:
  A) te duci la BOXA si devii vedeta post mortem la PROTV
  B) o faci unde trebuie cum trebuie si ramii in viata

 14. NIza spune

  Tate is bune cind iau bani. Da cind sa dee te trimit frumos conform legii intro borta. Daca ai Casco inca mai rasufli. De asigurare obligatorie asta 100% nu lucreaza. Poate numai pentru taxisti ca la dinii pokraska bampera 100 de ruble maldavenesti. De asta citeodata te uiti la unele masini si nu intelegi ii garmoska ori sci ninune ii asta.

 15. Museru spune

  La noi super agentii care se ocupa de securitate controleaza numai caucicul sa fie de iarna da cum se repara masina asta pentru dinsii ii Taboo. Iaca de aici si incep marile probleme. Nui nici un standart. Fiecare repara cum vra ori cu furculitza ori cu cutitul si pe urma pune bint si zeleonka. La asa reparatori de dat cu caucicul in cap si nu are importanta daca caucicul e de vara sau de iarna ca ei in orice anotimp repara la fel. Da da cu mnogosezonka tot se poate.

 16. Huhara spune

  Da tu sci vrei daca la noi patsanii de la vulkanizare cind umfla rotile toate is cu presiune diferita. Iaca sci so invatat la noi sa fure miliardul.

 17. Bublic spune

  Mai in scurt trebuie un organ sau un departmant care sa controleze calitatea executarii lucrarilor ca de aici se incep problemele. Facem tehosmotr numai ca nui clar ce controleaza hitrii ceia de acolo. Cind vad ca vin VAZuri de 30 de ani si trec in 30 secunde da la masini de un 1-3 ani sau chiar abia scoase din salon le controleaza cu lupa vreo 3 ciasuri mi se pare ca il cauta pe dracu in glusiteli.

 18. Porcelo spune

  Multumesc ca ne-ati spus de Comisia Națională a Pieței Financiare. Sincer nu am stiut ca exista asa ceva. O sa le las si eu acolo o scrisoare de dragoste. AR FI BINE DACA PE SITE S-AR FACE O RUBRICA SPECIALA LA ACEASTA PROBLEMA CA TOTI SA STIE SI VA GARANTEZ CA PLINGERI VOR FI DE 1000 DE ORI MAI MULTE.

 19. Bublic spune

  Da chiar. 90% din soferi sunt nemultumiti. Faceti pe site o forma sa introducem datele si lasa in mod automat sa se duca la Comisia Națională a Pieței Financiare. Iaca asta da. In asa fel garantez ca de autoblog vor sti toti. Eu de la protv si unimedia de la drugii vosti am aflat de voi. SI SUNTETI BRAVO CA NU ATI FACUT LOGARE CU FACEBOOK. Eu publicam pina la urma pe piataauto da de cind o trebuit sa ma loghez cu facebook care nu am si numi trebuie am pus cruce pe postari la dinii. Acolo maxim 5-7 oameni posteaza pe tot situl. Aicea vad ca narodul maldavenesc inca traieste si rasufla.

 20. Ion spune

  Da da. Adaugati in wordpress ca numai cei cu facebook sa posteze si va sufla aerul.

 21. Zina spune

  Sincera sa fiu sunt prea putine plingeri. Real ar fi de 10000 de ori mai mult.

 22. Peresecina spune

  Iaca ma uit la accidentul de la peresecina. Nu prea vad airbaguri la masini. In schimb poftim un copil mort. TREBUIE DE DAT IN CAP LA ACEEA CARE ADUC RABLE SI LE VIND. Damu ca masina nu are ESP si alt tip minim necesar de siguranta activa nu mai vorbesc. DA IN CEEA CE PRIVESC ASIGURATORII CARE TRANSFORMA MASINILE NOI NEACCIDENTATE IN RABLE TREBUIE PUR SI SIMPLU CHIMIC CASTRATI.

 23. Karoce spune

  Ce sa intimplat la peresecina ii tepocika sobitti = katastrofa. De presurat toate drumurile cu nisip e imposibil. In Rusia sau Canada ii si mai ceva si gheata pe drumuri e prezenta toata iarna si nimeni nu da vina ca cineva nu a curatit drumul (printre altele si vara se intimpla accidente strasnice). Trebuie de luat masini bune + ESP + roti de iarna nu bune da foarte bune + ajutori electronici. Asta e doar minimul necesar. Cei care au mers pe rable si mai apoi au trecut la masini noi cu ESP si tot asa stiu despre ce vorbesc, restul se vor invata pe greselile lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata