V-aţi schimbat deja anvelopele? Dar de, posibil ultima ninsoare din sezon, sunteţi gata?

Ultimul val de ninsoare din acest sezon? Se pare că primăvara nu şi-a intrat încă pe deplin în drepturi în Republica Moldova, asta deoarece se anunţă sosirea unui ciclon din zona de nord-est, care va aduce ninsori şi lapoviţă.

Într-o astfel de situaţie, recomandăm şoferilor să se abţină niţel de la schimbul anvelopelor de iarnă cu cele de vară încă o perioadă de timp!

FOTO: sputnik.md

Potrivit informaţiilor furnizate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, vremea se va schimba brusc începând cu ziua de duminică spre luni, 23 martie, atunci când vor cădea precipitaţii mixte sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

De asemenea, temperaturile vor scădea considerabil, ajungând de exemplu din ziua de sâmbătă, 21 martie, de la un maxim de +18 grade Celsius la +3..+8 grade pe timp de zi şi -3…0 grade pe timp de noapte.

Prognoza meteo pentru următoarele şapte zile de după ziua de luni, 23 martie, nu a fost definită deocamdată, însă temperatura rece a aerului s-ar putea menţine.

Portalul meteorologic din Cehia – Ventuski – confirmă prognoza meteorologilor de la Chişinău, însă nu ne dă careva motive de îngrijorare, deocamdată. Datele sinopticienilor ne spun că nicăieri pe întreg teritoriul ţării nu se vor forma depuneri de zăpadă semnificative, maxim de 1-5 cm prin zone din nordul ţării, însă nici acestea nu se vor menţine mult din cauza temperaturilor pozitive care vor duce la topirea zăpezii.

Chiar dacă vremea capricioasă s-ar putea modifica în următoarele ore, existând de ce nu şi probabilitatea ca acest ciclon să nu mai ajungă peste Republica Moldova, AutoBlog.MD recomandă şoferilor să fie pregătiţi!

Referitor la când este momentul oportun pentru trecerea la anvelopele de vară, trebuie să cunoaşteţi că legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de condițiile meteo nefavorabile. Respectiv, atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei conducătorii auto sunt obligați să-și echipeze autovehiculele în dependență de starea părții carosabile.

Cât mai trebuie să circulăm cu ele sau când putem schimba anvelopele de iarnă?

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise