(video) A apărut în vânzare un rar Porsche 962CR Schuppan, unul din doar şase construite

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un rar Porsche 962CR Schuppan din 1994 a apărut în vânzare prin intermediul portalului Bingo Sports. Dacă până acum nu ai auzit niciodată despre acest model, află că este un prototip de curse reconstruit de pilotul Vernon John Schuppan pentru a fi folosit pe drumurile publice. Preţul nu este anunţat public, dar nici nu poate fi unul mic.

Însuși Porsche 962 este considerat una dintre legendele autosportului, al cărui preț poate depăși uşor un milion de dolari, iar Schuppan a construit doar șase astfel de mașini între anii 1992-1994.

Șasiul lui Porsche 962 a fost considerat extrem de reușit, iar pe contul său se numără nenumărate victorii în curse mondiale de diferite niveluri, care au fost câștigate atât de echipa din fabrică, cât și de clienţi privați. În total, din 1984 până în 1991, compania germană a construit 91 de mașini, dintre care 75 de șasiuri au fost transferate clienților privați.

Echipa Team Schuppan s-a numărat printre cei care au folosit astfel de prototipuri la sfârșitul anilor 1980. Porsche 962CR Schuppan a fost construit ca un tribut pentru victoria lui Schuppan în maratonul de 24 de ore de la Le Mans (ediţia din 1983) şi titlul din 1983 din All Japan Sports Prototype Championship (Schuppan le-a câștigat pe ambele conducând un Porsche 956).

Iar la sfârșitul ciclului de viață al lui 962, Vern Schuppan a decis să refacă mașinile pe care le mai avea în posesie în unele potrivite pentru a folosi drumurile obișnuite, păstrând în același timp principalele avantaje ale șasiului. Astfel, aceste prototipuri de 1.050 kg se deosebeau de cele de curse printr-o suspensie mai confortabilă cu diferite arcuri și amortizoare, aer condiționat simplu și ornamente minimale din piele în cabină.

Motorul însă a fost păstrat, fiind vorba despre un boxer turbo de 3.3 litri şi cu şase cilindri, răcit cu apă şi conectat la turbocompresoare KKK duble, care dezvoltă 608 CP. Este combinat cu o cutie manuală în cinci trepte şi tracţiune spate. Autocolantele cu inscripții în japoneză în cabină spun că investitorii japonezi au participat la proiect.

Motorul montat central a fost preluat practic direct de la Porsche-ul 962 utilizat în campionatul nord-american IMSA GT, cu o ușoară scădere a volumului. Mașina are o viteză maximă declarată de 230 mph (370 km/h) și un timp de accelerație de 0-60 mph (0-97 km/h) de 3.5 secunde. Are un șasiu monococ din fibră de carbon și folosește elemente de fixare din titan.

Cât de comodă este o astfel de mașină în utilizarea zilnică, având în vedere interiorul înghesuit, o deschidere compactă a uşilor şi pragurile masive, nu se menţionează. Cert este că e un automobil de colecţie cu o valoare în creştere. Nou costa peste 1.5 milioane de dolari!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise