(video) A intrat în istorie cu tristeţe. A ars complet cel mai înalt poziţionat muzeu moto din Europa

Urma să se redeschidă din 25 ianuarie pentru public (10 euro biletul), însă din păcate nu se va mai întâmpla asta. Cel mai înalt poziţionat muzeu moto din Europa a încetat să mai existe acum câteva ore după ce l-a cuprins un incendiu şi a ars de tot.

https://www.youtube.com/watch?v=xL8b7Cd898w
https://youtu.be/rHTmXuKloS8

În Hochgurgl, la poalele trecătorii montane Timmelsjoch (Passo del Rombo în italiană), care leagă Tirolul de Sud (Italia) de Tirolul de Nord (Austria), se afla aşa-numitul Top Mountain X-Cross Point – o clădire cu fațadă din lemn şi construită în mare parte din lemn, se potrivea armonios cu peisajul alpin. Găzduia o colecție unică de motociclete clasice și mașini de epocă. Cel mai înalt poziţionat muzeu de motociclete din Europa, situat la 2.175 metri altitudine, a fost inaugurat în aprilie 2016.

Conform informaţiilor oficiale în el, pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, se aflau aproximativ 250 de motociclete clasice de la aproximativ 100 de producători. Printre acestea se numără produse ale mărcilor Motoguzzi, MV Augusta, Ducati, BMW, DKW, Zündapp, Triumph, Sunbeam, Matchless, Brough Superior, Vincent, Honda, Henderson, Indian şi evident Harley Davidson. De asemenea, puteau fi admirate şi câteva automobile precum Ferrari California Spider, Porsche 959 sau Lotus 23 B. 

Deschiderea unui muzeu în această locaţie fantastică a fost ideea lui Alban Scheiber, managerul companiei de teleschiuri din Hochgurgl și a fratelui său Attila. Muzeul era situat perfect pe trecătoarea Timmelsjoch, care este una foarte populară printre motocicliști. Iar nașul muzeului este Giacomo “Ago” Agostini, cel mai de succes motociclist din istorie.

În Top Mountain X-Cross Point se găsește și un restaurant care oferă diverse delicatese din Austria și Italia. Anume acesta care se află în imediata apropiere, dar şi staţia de telecabine, au putut fi doar salvate. În ciuda faptului că peste 80 de pompieri au ajuns la fața locului și au luptat împotriva incendiului, incidentul în sine a fost raportat prea târziu, iar autospecialele grele nu au putut urca rapid la înălțimea de 2.175 de metri.

https://www.youtube.com/watch?v=Rqf3qqYPhnw

GALERIE FOTO:
(tyrol.tl, tirol.orf.at)

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/