(video) Doi ani au fost necesari pentru a fi desenate manual şi direct pe acest Bugatti 45 de schiţe

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Unicul Bugatti Chiron Super Sport „Golden Era” este poate cel mai provocator proiect la comandă pe care Bugatti l-a realizat vreodată. Este rezultatul a doi ani de măiestrie inovatoare și personalizată, cu tehnici complet noi, care îl ridică din lumea automobilelor la pură artă.

Este însăși întruchiparea ofertei Bugatti Sur Mesure, în care viziunile ambițioase ale clienților pentru vehiculele lor – care se întind dincolo de nivelurile deja aproape infinite de personalizare Bugatti – sunt aduse la viață într-un proces de colaborare cu echipa de design.

În acest caz, ideea a venit de la un colecționar Bugatti cu o apreciere profundă pentru istoria Bugatti și pentru ingineria complexă a motorului W16. Nu numai că a ales un Chiron Super Sport pentru a celebra designul motorului cu combustie, dar a vrut să aducă un omagiu adecvat istoriei care a dus la crearea acestui motor. Cu această viziune prezentată companiei, echipa de design a dezvoltat o propunere care a surprins esența a ceea ce face ca Bugatti să fie special, povestită prin cele mai memorabile și extraordinare creații ale sale. Și rezultatul este: „Epoca de aur”.

„Clienții noștri pot fi incredibil de creativi și suntem foarte mândri să-i ajutăm să realizeze la ce visează, dar comisioanele speciale extinse ca acesta sunt extrem de rare. De obicei nu vedem mai mult de una sau două creații la această scară în fiecare an. Având în vedere viziunea și natura exigentă pentru acest proiect – și ideea fantastică pe care am vrut să o realizăm – „Era de Aur” este probabil cea mai solicitantă maşină personalizată la care am lucrat vreodată cu echipa mea.

Un client foarte important a venit la noi și, în timpul conversațiilor noastre, a spus că Chiron Super Sport și motorul său W16 reprezintă un moment de referință în lumea automobilelor. El a vrut să facă ceva cu adevărat unic pentru a fi marcat acest lucru. Ne-am uitat înapoi de-a lungul istoriei Bugatti pentru a găsi o serie dintre aceste momente de reper, inclusiv vremurile lui Ettore Bugatti, Jean Bugatti și Roland Bugatti, care au marcat într-adevăr prima epocă de aur a mărcii. Și apoi, desigur, încarnarea modernă a mărcii începând cu anul 1987, alegând icoanele din aceste vremuri care au ajuns să definească marca Bugatti.

Echipa noastră a propus un concept cu 45 de schițe ale icoanelor mărcii care să fie desenate manual direct pe mașină, iar proprietarul s-a îndrăgostit imediat de idee. Implementarea poate suna destul de simplă, dar pentru a obține un finisaj perfect și unul care să dureze testul timpului, a fost nevoie de mai multă răbdare și măiestrie decât ți-ai putea imagina vreodată.”

Achim Anscheidt, fostul designer-şef Bugatii

Proiectul de ansamblu pentru mașină ar surprinde moștenirea incomparabilă a Bugatti, o poveste spusă printr-o compoziție de schițe frumos complicate care descriu reperele mărcii legendare.

  • Pe portiera pasagerului, 26 de schițe desenate manual dezvăluie modele precum Type 41 Royale și Type 57 SC Atlantic, într-o vitrină a momentelor în care Bugatti a schimbat cursul istoriei auto cu noile sale inovații.
  • Pe portiera șoferului, 19 schițe prezintă renașterea și succesul de durată al Bugatti din 1987, cu modele de la EB110, la Veyron și Chiron.
  • Mai mult, o reprezentare minunat de simplă a celor 3.712 componente individuale care se reunesc pentru a crea legendarul motor W16 – cel mai avansat motor auto construit vreodată – își ia locul pe bună dreptate ca parte a capodoperei.

Echipa și-a perfecționat și rafinat opera de artă pentru proiect până când a obținut exact scara, proporția și forma potrivită pentru fiecare dintre schițele individuale, reunindu-le pentru a forma o singură lucrare de artă frumoasă. Dar această artă avea nevoie de o pânză adecvată. O culoare personalizată, o nuanță de aur atemporală și comemorativă, numită Doré, a fost creată și aplicată pe aproape toată caroseria mașinii, până la locul unde se prelinge într-o nuanţă specială metalizată, derivată din Nocturne Black.

„Ne-a fost foarte clar încă de la început că putem obține un finisaj autentic pentru aceste schițe – iar la Bugatti autenticitatea este primordială – dacă am folosi efectiv creioanele pe care le folosim pentru a schița pe hârtia obişnuită – orice altceva ar fi rezultat ceva care pare fals sau de calitate scăzută. De aceea, a trebuit să găsim un proces care să ne permită să folosim creioane și să facem toate schițele manual, direct pe vopsea.”

Achim Anscheidt

În mod inevitabil, acest lucru a durat mult timp și a implicat unele eșecuri pe parcurs. Dar cu extreme de pasiune, un grad de încercare și învățături, ultima dintre schițe a fost în cele din urmă finalizată, după ce s-a dezvoltat o tehnică nou-nouță pentru a obține finisajul dorit pentru opera de artă exterioară. În total, această etapă a procesului a durat mai mult de 400 de ore – dovadă a complexității lucrării de artă.

Pentru a crea o sărbătoare complet captivantă, echipa de design s-a asigurat că propunerea lor se va reflecta în interior. Pe fiecare dintre panourile ușii, trei icoane ale mărcii au fost aplicate manual cu o vopsea personalizată și o pensulă fină, care au permis unui membru al echipei de design să deseneze direct pe piele. EB110, Veyron și Chiron sunt pe o uşă, iar Type 35, Type 57 SC Atlantic și Type 41 Royale pe alta.

Mașina va fi predată proprietarului său de peste ocean şi demonstrată public în cadrul Monterey Car Week 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise