(video) Designerul-şef Bugatti se retrage după 19 ani de muncă, dar reuşind să deseneze noul super hibrid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Directorul de design al Bugatti, Achim Anscheidt, și-a încheiat cariera, după 19 ani în care a supravegheat personal evoluția stilistică a mărcii Bugatti. Anscheidt va continua să fie consilier senior al CEO-ului Bugatti Rimac, Mate Rimac, în timp ce brandul se pregătește să dezvăluie noul succesor hibrid al modelului Chiron.

Locul lui Achim Anscheidt va fi ocupat de Frank Heyl, care a fost adjunctul său de lungă durată.

Achim Anscheidt, fiul campionului mondial de motociclism Hans-Georg Anscheidt, și-a început cariera în designul auto după ce a fost cascador acrobat pe motocicletă până la vârsta de 23 de ani. A crescut înconjurat de sunetele și mirosurile motorsportului și a avut un talent natural pentru artă și desen în perspectivă. A combinat cele două pasiuni la ACCD din Pasadena, absolvind în 1993, ocupând apoi un post de designer junior la Porsche Design Weissach. Trei ani mai târziu, a fost ales să conducă operațiunile avansate de design ale Grupului Volkswagen în Barcelona și Berlin, într-o perioadă în care Bugatti se afla și el sub proprietatea Grupului VW.

În 2004, Anscheidt a devenit directorul de design al Bugatti, când designul lui Veyron era deja în mare parte finalizat, dar era nevoie de o dezvoltare rapidă a portofoliului de produse. Sub îndrumarea lui Anscheidt, modelele precum Veyron Pur Sang, Veyron Grand Sport Vitesse și Veyron Super Sport au devenit adevărate icoane ale performanței.

De asemenea, cu modelele speciale, precum inovativul Veyron L’Or Blanc cu aplicații din porțelan, Veyron Edition Hermès și Legend Editions, Anscheidt și Bugatti au pionierat noi niveluri de meșteșuguri personalizate. Brandul a crescut atât în prestigiu, cât și în vânzări, sub influența sa colaborativă.

Poate cel mai important dintre toate, ADN-ul designului Bugatti ar trebui creat în mod ideal în corelație sănătoasă cu provocările sale de performanță. Filozofia lui Achim a fost întotdeauna că un design de mașină cu adevărat frumos și autentic nu ar trebui realizat după proiectarea inginerească. Cerințele tehnice și designul trebuie dezvoltate în același timp, și acesta este mai ales cazul unui Bugatti, completat cu cerințele aerodinamice și termodinamice extrem de complexe. O mașină care poate circula cu mai mult de 400 km/h, cu 10 radiatoare separate și un motor revoluționar de 8.0 litri trebuie să echilibreze delicat forța aerodinamică de apăsarea, cea de ascensiune și răcirea. Aceasta este o viziune de design dezvoltată sub conducerea lui Achim și cunoscută sub numele de „Form Follows Performance”.

Odată cu evoluția de la Veyron la Chiron, echipa lui Achim a inițiat o renaștere a tradiției de construcție a caroseriilor, care a produs unele dintre cele mai frumoase mașini Bugatti care au existat vreodată. Era modernă a construcției de caroserii a Bugatti, toate folosind variante ale grupului motopropulsor și șasiului lui Chiron, a condus la crearea unor icoane de design precum Divo, Centodieci, unicul La Voiture Noire, Bolide şi Mistral.

Deși o mare parte din munca lui Achim este disponibilă pentru întreaga lume, o cantitate imensă rămâne ascunsă. Dar desenele și ideile sunt reevaluate constant, putând fi reinterpretate într-un mod atemporal pentru epoca modernă. În multe momente ale carierei sale, Achim a explorat o a doua linie de modele pentru Bugatti.

În 2009, Galibier – un Grand Tourisme cu patru locuri – a fost dezvăluit ca un potențial model viitor care să se alăture lui Veyron. Și apoi, în 2015, a fost prezentat public un design pentru un coupé cu motor V8 în stilul legendarului Type 57 SC Atlantic. Niciunul din cele două nu a ajuns în producție, dar rămâne dorința lui Achim ca noi linii de modele să poată fi încă create în spiritul lui Jean Bugatti.

Achim îi predă acum torța designului Bugatti lui Frank Heyl, după ce a supravegheat dezvoltarea meticuloasă a succesorului lui Chiron și a altor produse. Noul model Bugatii a trecut prin procesul de design deja de peste doi ani și va fi dezvăluit în primăvara lui 2024, înainte de lansarea sa în 2026.

Frank Heyl în vârstă de 44 de ani a absolvit designul de vehicule la Royal College of Art din Londra și a lucrat la diverși producători înainte de a-și începe cariera la Bugatti în 2008. La Bugatti a fost implicat în designul mai multor modele precum Veyron Supersport, Vision Gran Turismo, Chiron și Divo. A fost numit Șef al Designului Exterior în 2014 și promovat în funcția de Director Adjunct de Design în 2019.

Frank va conduce echipa de design Bugatti, lucrând mână în mână cu departamentul de design și inginerie Bugatti Rimac din Berlin.

Cmentariile sunt închise